StoryEditor

Agenti Mulder a Scullyová sú späť. Nové Akty X sú sklamanie

26.01.2016, 17:21
Autor:
ČTKČTK

Na obrazovky televízie Fox sa v nedeľu vrátil po mnohoročnej prestávke sci-fi seriál Akty X. Podľa recenzentov je prvá zo šiestich nových dielov ďaleko za úspešnými snímkami z minulých rokov, avšak ďalšie diely vraj sľubujú lepší zážitok. David Duchovny dostal tento týždeň aj svoju hviezdu na Chodníku slávy.





Diel My Struggle, ktorý je prvý z novej šestice, podľa serveru VF Hollywood ponúkol neprehľadnú zápletku aj pochybné špeciálne efekty. Nepresvedčiví zostali David Duchovny a jeho partnerka Gillian Anderson v roliach agentov Muldera a Scullyovej a obsadenie Joela McHalea je očividnou chybou. The Struggle je dielom Crisa Cartera, ktorý bol tiež režisérom.

Už ďalší diel Founder´s Mutation je vraj ale prísľubom návratu k pôvodnej kvalite. Na scenári sa podieľal scenárista James Wong, čo je podľa kritikov dôvodom k obnove dôvery v dobrý zážitok. Founder´s Mutation sa síce nemôže merať s minulými dielmi napísanými Wongom, avšak v porovnaní s My Struggle to bude návrat k lepšiemu.



Fanúšikov, ktorí vydržia až do tretej epizódy, potom čaká skutočná lahôdka v podobe dielu Mulder & Scully Meet the Were-Monster. Scenárista a režisér Darin Morgan, ktorý stál za niekoľkými úspešnými epizódami, umožní divákom znovu prežiť radosť z paranormálnych javov. Anderson aj Duchovny sú znovu v pohode. Aj keď sa Duchovny v minulosti netajil tým, že nie všetky Morganove scenáre sa mu pozdávajú, rolí sa ale zhostil vždy s horlivosťou. V treťom diele sa znovu vtipkuje a diváci si budú môcť pripomenúť, ako zábavné môžu Akty X byť.

Čo ponúknu posledné tri diely, zatiaľ nevedia ani kritici. Isté je len to, že za štvrtým dielom bude Morganov starší brat Glen, ale v piatom a šiestom diele sa vracia Chris Carter, ktorému malý priestor krátkych epizód nesvedčí. Posledný diel nesie názov My Struggle II a spolu s návratom Joela McHalea vzbudzuje obavy z neblahého dojmu, aký vyvolala úvodná epizóda.


Seriál Akty X s viac než 200 dielmi sa vysielal v rokoch 1993 až 2002 a dostal 16 cien Emmy a päť Zlatých glóbusov. S úspechom sa tento kultový seriál vysielal aj v Česku a na Slovensku.
 


 

01 - Modified: 2008-01-20 10:48:00 - Feat.: 0 - Title: Cestou k pacientke havarovala sanitka
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 06:48