StoryEditor

Oscara získa film 12 rokov otrokom, tvrdia bookmekri. Súhlasíme

02.03.2014, 00:20
Autor:
lucluc
Pozrite si tipy bookmekrov, aj tipy HN na dnešné udeľovanie najprestížnejších filmových cien Oscar.

O tohtoročných Oscaroch sa tvrdí, že budú veľmi napínavé a rozpätie filmov, o ktorých sa v súvislosti s nimi hovorí je veľmi veľké. Kto sa stane celkovým víťazom s najväčším počtom sošiek sa tak ľahko odhadnúť nedá, ale víťazi jednotlivých hlavných kategórií sa predpovedať dajú. Tipy HN sa úplne presne zhodujú s bookmekrami najznámejších stávkových kancelárií (Niké, Fortuna, bwin, Ladbrokes, William Hill, Tipsport). Tu sú.

Najlepší film:
Aj keď bol okolo filmu Vlk z Wall Street najväčší humbuk a film Špinavý trik v predoscarovom období zbieral jednu cenu za druhou, ak sa vžijeme do hláv akademikov, celkom s istotou sa dá tvrdiť, že bodovať bude černošská dráma 12 rokov otrokom - typický oscarový film. Druhým najväčším favoritom je zhodne podľa všetkých bookmekrov film Gravitácia.

Špinavý trik
Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama
Klub poslednej nádeje
Gravitácia
Ona
Nebraska
Philomena
12 rokov otrokom
Vlk z Wall Street


 


Najlepšia réžia:
Kurzy bookmekrov hovoria úplne jasne, Oscara za réžiu získa režisér Alfonso Cuarón. Celkom sa však ešte dá uvažovať aj nad tým, že by nomináciu premenil Steve McQueen. Martin Scorsese šancu asi nemá.

David O. Russel (Špinavý trik)
Alfonso Cuarón (Gravitácia)
Alexander Payne (Nebraska)
Steve McQueen (12 rokov otrokom)
Martin Scorsese (Vlk z Wall Street)



 


Najlepší herec v hlavnej úlohe:
Tak veľmi by sme my a verím, že aj bookmekri i fanúšikovia, dopriali vôbec prvého Oscara hercovi Leonardovi DiCapriovi, vyzerá to však, že sa nedočká ani tento rok. Napriek tomu, že predviedol naozaj skvelý výkon (najmä v legendárnej "plaziacej" scéne), podľa akademikov film nie je úplne ukážkou morálky, a tak sošku si odnesie Matthew McConaughey. Treba však dodať, že tiež za obdivuhodný výkon a stratu 30 kilogramov.

Christian Bale (Špinavý trik)
Bruce Dern (Nebraska)
Leonardo DiCaprio (Vlk z Wall Street)
Chiwetel Ejiofor (12 rokov otrokom)
Matthew McConaughey (Klub poslednej nádeje)




Najlepšia herečka v hlavnej úlohe:
Ďalšia kategória, kde je všetko jasné. Oscara si odnesie Cate Blanchett. Zhodneme sa my, bookmekri a už zajtra uvidíme, že isto aj akademici.


Amy Adams (Špinavý trik)
Cate Blanchett (Jasmínine slzy)
Sandra Bullock (Gravitácia)
Judi Dench (Philomena)
Meryl Streep (Blízko od seba)





O vašom favoritovi môžete rozhodnúť tu.


O tom, že film 12 rokov otrokov to má "našliapnuté na Oscara" svedčí aj dnešné udeľovanie cien amerického nezávislého filmu Spirit Awards, ktorého víťazom sa v predvečer udeľovania Oscarov, stal 12 rokov otrokom. Získal päť cien Spirit, vrátane najlepšieho filmu, najlepšieho režiséra Stevea McQueena, herečky Lupita Nyong'o, scenáru pre Johna Ridleya a kamery pre kameramana Seana Bobbitta. V minulosti sa stalo, že víťaz tejto ceny si prebral aj skutočnú sošku Oscara, prebrala si ju napríklad Natalie Portman za film Čierna labuť, francúzsky čiernobiely nemý film The Artist. Ceny Spirit Awards sú najvyšším hollywoodskym ocenením pre nezávislý film a artové filmy, ktorých výrobné náklady sú nižšie ako 20 miliónov dolárov.

 

01 - Modified: 2006-02-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dilemou pre investorov sú ropné firmy
01 - Modified: 2024-03-28 21:29:00 - Feat.: - Title: Christopher Nolan a jeho žena Emma Thomasová dostanú Rad britského impéria 02 - Modified: 2023-10-10 10:14:54 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, čo viete o oscarovom hercovi a sex symbole Paulovi Newmanovi 03 - Modified: 2023-08-15 05:52:00 - Feat.: - Title: Alejandro Iňárritu, mexický oscarový režisér, dnes slávi šesťdesiatku 04 - Modified: 2023-01-24 14:31:55 - Feat.: - Title: Toto sú nominácie na tohtoročné Oscary. Zlatú sošku môže získať aj film s minimálnym rozpočtom či animák o penisoch 05 - Modified: 2022-11-09 10:05:55 - Feat.: - Title: Hollywodsky herec Sean Penn daroval svojho Oscara ukrajinskému prezidentovi Zelenskému
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:01