Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
12.06.2015, 15:40

Tom Jones bude u nás nocovať v katakombách. A skúsi naše pivo

V nedeľu oslávil 75 rokov, len deň potom ako sa znova vydal na veľké turné. Pred rokmi sa priatelil s legendou Elvisom Presleym, dnes radí mladým v britskej verzii súťaže Hlas. Na svojom konte má od 60. rokov hity ako „Green Green Grass of Home“, „Delilah“, „She's A Lady“, Help Yourself", určite všetkým sa však vybaví najmä megahit „Sex Bomb“. Reč je o britskom spevákovi a hercovi Tomovi Jonesovi, ktorý predal už viac ako 100 miliónov hudobných nosičov. A 19. augusta zaspieva na Slovensku pod holým nebom na Západnej terase Bratislavského hradu.

 

Vlastným menom Sir Thomas Jones Woodward sa týmto titulom, ako len niekoľko britských umelcov, pýši od roku 2006, kedy mu kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul za výnimočný prínos v oblasti hudby. Okrem toho je Tom Jones držiteľom viacerých hudobných ocenení, vrátane Grammy a Brit Awards. V druhej polovici 60. rokov lámal ženské srdcia v Las Vegas, kde vystupoval vo svojom typickom pódiovom oblečení – v širokých nohaviciach a rozhalených košeliach. Svojim plným barytónom dostával ženské publikum do mdlôb. A ten hlas mu zostal dodnes, aj v čerstvých 75-tich rokoch.

 

Koncert na Slovensku však nebude výnimočný len tým, že bude na hrade a pod holým nebom. Agentúra Vivien, ktorá koncert organizuje, informovala, že Tom Jones sa vydá aj na potulky naším hlavným mestom a okúsi veľa z našej gastronómie. Vyžiadal si sprievodcu mestom, ktorý hovorí plynule po anglicky a ktorý mu bude k dispozícii nepretržite počas celého pobytu v Bratislave.

Zákulisie na Hrade
Keďže bude vystupovať na Hrade, organizátori mu zriadili zákulisie ukryté v hradných katakombách. Umelcovi a jeho kapele bude k dispozícii garderobiér, ktorý má skúsenosti so starostlivosťou o pódiové kostýmy z drahých látok. Všetky priestory zákulisia musia byť čisté s funkčnou klimatizáciou, ventilátorom aj kúrením, pokryté kobercami. Produkčný tím umelca chce mať k dispozícii tiež priestrannú kanceláriu s dvomi veľkými pracovnými stolmi z masívneho dreva. Osvetlenie miestnosti majú zabezpečiť lampy s tlmeným svetlom a stolné lampičky, stropné svietidlá musia byť zhasnuté.

Súčasťou šatne Toma Jonesa má byť plne vybavená kúpeľňa so 6 bielymi uterákmi a 4 osuškami. V šatni nesmie chýbať pohodlná sofa s mäkkými vankúšmi, kávový stolček, dva stoly dlhé aspoň 1,5 metra s bielym ľanovým obrusom dlhým až po zem, veľké zrkadlo či vonné tyčinky v skle.



To najlepšie zo slovenskej kuchyne
Sir Tom Jones si vyžiadal chladničku plnú rôznych plechovkových nápojov, pričom by rád ochutnal aj miestne obľúbené nápoje. Vyžiadal si na ochutnávku slovenské pivo a miestne vína.

Okrem toho chce mať v šatni nealkoholické pivo, energetický nápoj, 12 pollitrových fliaš minerálky Evian, fľaša nealkoholického šampanského značky So-Jennie vo vedierku s ľadom, fľaša Dom Perignon z roku 2002 alebo 2003, ľadovo vychladená vodka, kvalitné francúzske biele a červené víno, 10 kávových kapsúl rôznych druhov a vychladené polotučné mlieko. Jedlá a nápoje sa majú podávať len na porcelánovom riade a príbory musia byť zo striebra.Na jednom tanieri má byť nakrájaný citrón na plátky, na ďalšom tanieri majú byť nakrájané rôzne druhy ovocia a syry. Okrem toho si umelec vyžiadal dostatok ľadu do nápojov. Kapela Sira Toma Jonesa si vyžiadala čerstvú brusnicovú a pomarančovú šťavu, bublinkovú minerálku a pred vodkou uprednostňujú brandy.

Manažment si vyžiadal slovenských kuchárov, ktorí budú pripravovať predovšetkým zdravé jedlá, pričom fast food a jedlo z donášky je absolútne neprípustné. Vyprážané jedlá sú tabu a spevák aj členovia kapely si potrpia na bohatom výbere čerstvých šalátov. Pritom však organizátora koncertu požiadali, aby im kuchár naservíroval čo možno najviac z miestnej kuchyne.

Spánok pri Dunaji
Tom Jones prenocuje v najluxusnejšom bratislavskom hoteli na brehu Dunaja. K dispozícii bude mať luxusný apartmán. Na jeho vybavenie nemá špeciálne požiadavky, ale hotelový servis chce mať v prípade potreby k dispozícii nonstop. Okrem toho chce mať v apartmáne minibar naplnený rôznymi nealko nápojmi a zdravými sladkosťami.

Slovenskí kuchári, ktorí budú umelcovi a jeho kapele variť, už majú aj zoznam obľúbených jedál. Raňajky uprednostňujú sýte, na stole nesmú chýbať vajíčka, slanina a šunka, celozrnný aj biely chlieb, šišky, muffiny, ale vítané sú aj cereálie a jogurty bez umelých prísad. Čo sa týka obedov, má ich rád ľahšie, pre seba a svoj tím požaduje dva druhy polievok (z toho jednu vegetariánsku), aspoň 10 druhov šalátov (vrátane Caesar, čínskeho kuracieho šalátu s rezancami a Caprese) a k nim 3 druhy dresingov. Na záver nesmie chýbať sladká bodka v podobe dezertov. Na večeru nesmú chýbať ryby či pečené kura, roastbeef, špagety s mäsovými guľkami, chilli con carne a domáce cestoviny.

Ticketportal.sk