StoryEditor

Piráti sa vrhli na filmy. Počty kópií niektorých diel sa počítajú na desiatky miliónov

29.12.2015, 15:07
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Medzi filmami sci-fi Interstellar, medzi seriálmi sága Hra o tróny - to sú tituly, ktoré sa tento rok najviac načierno sťahovali. Počty pirátskych kópií niektorých diel sa počítali aj na desiatky miliónov. Interstellar, ilegálne najsťahovanejší film roka 2015, ktorý nakrútil guru fanúšikov Christopher Nolan, zaznamenal podľa denníka Variety viac ako 46 miliónov stiahnutí.

Na ďalších miestach pirátskej štatistiky sa objavil akčný film Rýchlo a zbesilo 7, komiks Avengers 2: Vek Ultrona a dobrodružný Jurský svet, píše idnes.cz

Medzi televíznymi titulmi vedie už štvrtý rok po sebe výpravná fantasy Hra o tróny, ktorá si v roku 2015 pripísala viac ako štrnásť miliónov nelegálnych prístupov. Konkurenčný seriál Walking Dead mal necelých sedem miliónov stiahnutí, v popredí záujmu pirátov sa držala takisto Teória veľkého tresku.

 Zatiaľ čo filmové tituly sa v pirátskych rebríčkoch rok čo rok obmieňajú, kultové televízne série si zachovávajú verný okruh priaznivcov. Hra o tróny, ktorá sa vysiela od roku 2011, už má titul historicky najsťahovanejšieho programu.

A už teraz sa však sťahujú aj filmy, ktoré na svoju veľkú premiéru ešte len čakajú. Sotva sa členom Americkej filmovej akadémie začali rozosielať takzvané screenery, teda pracovné verzie snímok, o ktorých nomináciu na Oscara majú hlasovať, objavili sa ich pirátske kópie.

Najväčší záujem je o favoritov - western Quentina Tarantina Osem hrozných a dráma pomsty s Leonardom DiCapriom Revenant - Zmŕtvychvstanie. Obe najčastejšie sťahované snímky majú americkú premiéru koncom roka (u nás 7. a 14. januára), piráti sú však nedočkaví.

DiCapriov Revenant vedie, počas dvadsiatich štyroch hodín zaznamenal stiahnutie z takmer 740-tisíc IP adries. Film Osem hrozných si pripísal skoro 570-tisíc stiahnutí a bezmála 500-tisíc adries značí tretie miesto pre Sylvestera Stallona v úlohe Rockyho v boxerskom príbehu Creed (v našich kinách od 31. decembra).

Producenti všetkých troch snímok, ktorých kópie sú podľa hollywoodskej tlače mimoriadne kvalitné a čisté, sa zatiaľ zdržali komentára. Pikantné je, že pred časom sa ocitol na internete takisto ukradnutý scenár Ôsmich hrozných - vtedy Tarantino dokonca zvažoval, že film vôbec nenatočí.

Z oscarových uchádzačov budí záujem pirátov ešte Jennifer Lawrence vo filme Joy (v našich kinách od 7. januára), Michael Fassbender ako Steve Jobs (od 12. novembra), lesbická romanca s Cate Blanchett Carol (premiéra u nás neznáma), thriller Izba (od 10. decembra) s herečkou Brie Larson aj veľrybárska dráma s Chrisom Hemsworthom V srdci mora (od 3. decembra)

Nie je to prvýkrát, čo na internet unikajú pracovné kópie určené akademikom. V minulosti sa takto objavila napríklad komédia Tajný život Waltera Mittyho, a to s vodoznakom odhaľujúcim, že bol určený pre Ellen DeGeneres, ktorá vtedajší oscarový ceremoniál uvádzala. Únik snímky Expendables: Nezničiteľní 3 tri týždne pred americkou premiérou zase poškodil tržby snímky v kinách a kvôli pirátskym kópiám piatej série seriálu Hra o tróny obmedzila televízia HBO pracovné disky poskytované dovtedy kritikom.

01 - Modified: 2007-12-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mäso neprekazí zlepšovanie vzťahov Ruska s Poľskom
01 - Modified: 2024-03-16 15:37:51 - Feat.: - Title: Somálski piráti z unesenej lode Ruen začali paľbu na indické námorníctvo 02 - Modified: 2024-03-07 15:06:47 - Feat.: - Title: Českí Piráti sa stretli s PS. Slovensko nestelesňuje iba jeho vláda a už vôbec nie jediný človek, tvrdia 03 - Modified: 2024-02-04 16:31:20 - Feat.: - Title: Europoslanec Peksa pre HN: Krajná pravica začína v Európe opäť vystrkovať rožky. Nevťahujme ju do politiky 04 - Modified: 2024-01-05 22:04:38 - Feat.: - Title: Indické námorníctvo zachránilo pred únosom v Arabskom mori nákladnú loď 05 - Modified: 2024-01-05 15:11:50 - Feat.: - Title: Indické námorníctvo obsadilo nákladnú loď, ktorú pri Somálsku uniesli piráti
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:16