StoryEditor

Na Slovensku sa predáva kniha, ktorá nemá obdoby. Za tisíc eur

06.10.2015, 14:50
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Unikátna kniha v hodnote 990 eur vyšla v limitovanej edícii 300 kusov, po pár dňoch sa predali už takmer dve tretiny a ide to ďalej.

Jedinečná kniha Nekonečný Leonardo o živote a diele geniálneho maliara Leonarda da Vinciho vyšla pred pár dňami v slovenčine v limitovanom náklade 300 kusov. Že Slováci majú radi podobné výnimočné diela (a majú na ne) dokazuje aj fakt, že po troch dňoch bolo predaných takmer 200 kusov. Pritom základná cena exempláru je 990 eur, prvých desať očíslovaných výtlačkov bolo dokonca drahších. A tie sa minuli ako prvé...


 

Unikát hodný tisíc eur
Autorom knihy Nekonečný Leonardo je riaditeľ talianskeho Musea Ideale Alessandro Vezzosi a Agnese Sabatová. Obaja sú svetovo uznávaní vedci, leonardisti. Vezzosi sa Leonardovi a ďalším umelcom venuje už 40 rokov a takáto kniha na svetovom trhu ešte nie je.

"Ide o podrobný životopis a opis komplexného diela na základe zachovaných viac než 5 000 strán umelcových zápiskov. Novoobjavené dokumenty – nové pohľady na Leonardov život, osobnosť a rodinu. Originálna a zanietená prezentácia – profesionálne umiestnenie ilustračného materiálu a atraktívny príbeh," približuje knihu web luxusnakniznica.sk, kde sa dá kniha aj objednať. Kniha je zhotovená v súlade s najvyššími štandardmi výroby, jej 416 strán je ručne viazaných v najkvalitnejšej koži. Hodnote takmer tisíc eur zodpovedá aj fakt, že je predávaná v exkluzívnom v puzdre, obsahuje aj reprodukcie diel Posledná večera a Gioconda a ďalších, ktoré sú vytlačené na kvalitnom pergamene, na aký maľoval aj maliar. Taktiež v nej nájdeme detailnú maľbu s názvom Zásnubný portrét mladej dámy, ďalej mincu razenú strojom, ktorý navrhol sám Leonardo, rukavice, ktoré budete pri listovaní knihou potrebovať a dostanete aj dekrét o vlastníctve.

V knihe si môžete aj zalistovať TU.
Kto bola tá žena?
Zaujímavé čítanie ponúkajú aktualizované údaje a atraktívny opis Leonardovho života od raného detstva po závet a smrť. Na rozdiel od tradičných životopisov kniha prvý raz presne uvádza miesta, ktoré súvisia s Leonardovým dielom – majster z Vinci prežil rané detstvo naozaj vo Florencii... K dispozícii je Leonardov rodokmeň od roku 1332 do roku 1599. Nechýba interpretácia Leonardovho zrkadlového písania – pre nezasvätených nezrozumiteľného šifrovaného písma.
Dozviete sa rozporuplné a prekvapujúce fakty o jeho smrti.

V knihe sa dočítate aj o záhadnom prepojení psychológie a špeciálnych techník, vrstiev, perspektívy, mentálnej maľby a tvorivej ruky, ale aj o širokom spektre zozbieraných poznatkov a protichodných interpretácií diela Mona Lisa. Bola to žena florentského obchodníka? Milenka miestneho džentlmena, neznáma dáma z balkóna, umelcova milenka? Alebo dokonca Leonardova matka Caterina, Ježišova matka alebo... Či je to azda umelcov autoportrét, čo dokazujú niektorí vedci na základe virtuálnych simulácií?


V knihe Nekonečný Leonardo je po prvý raz predstavený celkový prierez géniovou tvorbou: maliarske diela, skice a štúdie zo zbierok európskych krajín (Taliansko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Veľká Británia, Švajčiarsko, Rakúsko), aj z USA, Kanady a Japonska. Predstavuje aj diela zo zbierky anglickej kráľovnej Alžbety II.

 

 „Podľa mňa je Nekonečný Leonardo vydavateľskou udalosťou roka 2015,“ povedala Iveta Malachovská, moderátorka krstu tejto výnimočnej knihy. Prišli viaceré známe tváre, ako Václav Mika, či Adriana Kučerová, známa operná diva. „Je to naozaj klenot medzi knihami,“ ocenila Nekonečného Leonarda Adriana a dodala, že to je kniha, ktorá naozaj obohatí každú domácu knižnicu a ktorá sa dedí z generácie na generáciu.

„Hľadali sme sériu nádherných kníh, ktoré by priniesli oveľa viac ako len popis umeleckých diel a ich tvorcov. Na knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom sme natrafili na talianskeho vydavateľa Scripta Maneant, ich kniha sa nám zapáčila a po rokovaniach sme sa rozhodli vydať ako prvého Nekonečného Leonarda,“ vysvetľuje zrod tejto unikátnej knihy Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar.

V limitovanom počt (teda mimoriadne drahé vydanie, ručne viazané knihy so špeciálnym papierom, rôznymi netradičnými doplnkami a podobne) vyšla už Zlatá Biblia, Biblia Dalí a teraz je tu Nekonečný Leonardo v limitovanom počte 300 kusov. Už budúci rok by mal v tejto jedinečnej edícii vyjsť Michelangelo, v pláne je Raffaelo, Caravaggio a iné.

01 - Modified: 2007-10-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Z dvojičiek už žije len Miško
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 09:25