StoryEditor

Lintner zažil na Pohode búrlivé ovácie. Priznal, že chystá niečo nové

10.07.2015, 21:33
Autor:
lucluc

Tak ako minulý rok prezident Andrej Kiska, rok predtým bývalý arcibiskup Robert Bezák a ešte predtým Iveta Radičová, aj tento rok pritiahla na festivale Pohoda do plného stanu ľudí osobnosť, o ktorej sa teraz najviac hovorí. Richard Lintner, ktorý pred pár dňami síce prehral boj o šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja, dnes dokázal, že jeho podpora u hokejových fanúšikov neutícha ani náhodou.

Ako sám Lintner priznal, na Pohode je len druhýkrát, pretože doteraz z nej mal trocha obavy. Má totiž trocha iný hudobný vkus a počúva skôr Karla Gotta ako interpretov typických pre Pohodu. Po týchto dvoch skúsenostiach však vie, že príde aj nabudúce.

Na večernej besede bol spolu s ním aj tréner mládežníckeho hokeja Ernest Bokroš a mladý hokejista Marco Hochel. Témou bola budúcnosť mládežníckeho hokeja. „Pokiaľ chceme s mládežníckym hokejom uspieť, je dôležitá hokejová základňa, aby malo čo najviac chlapcov svoje vzory. Je však pravda, že do tímu vyberám z asi 50 chlapcov, zatiaľ čo moji kolegovia v Kanade alebo Fínsku asi z 1 500. To znamená, že byť na 6. alebo 7. mieste nie je vôbec zlé, ale skôr malý zázrak. A náš tohtoročný bronz je preto naozaj skvelé umiestnenie," povedal Ernest Bokroš, ktorý bol počas debaty viackrát, aj samotným Richardom Lintnerom, označený za vôbec najlepšieho mládežníckeho trénera na Slovensku.

„Dnes nestačí vychovávať z detí len hokejistov, ale najmä osobnosti, aby boli pripravené na hokejový život, na prácu v tíme, na to ako byť vedení. Hokej totiž dokáže ponúknuť viac ako len športovú výchovu, no mladí hokejisti musia mať v prvom rade jasné ciele," vysvetlil Lintner s tým, že na to je dôležité aj to, aby neboli vyrušovanými náročnou situáciou, ktorá je v slovenskom hokeji dnes, či už ide o peniaze alebo iné potrebné prostriedky.



Aj keď sa ešte chvíľu debatovalo o mládežníckom hokeji, v publiku bolo, aj podľa občasného vykrikovania, jasné cítiť chuť prejsť na inú tému - na aktuálnu situáciu po neúspešnej voľbe. A naplno sa to začalo, keď Lintner rozprával, že „je veľmi dôležité, aby mali mladí hokejisti pozitívne vzory, lebo ak sa budú učiť od" .... a to už fanúšik za neho dopovedal: „Nemečkov", to nebude dobre. A Lintner len súhlasil. 

Moderátorka debaty už na úvod vyzvala divákov, že môžu povzbudzovať ako len chcú, čo samozrejme diváci využívali naplno a viackrát sa plným stanom ozývalo skandovanie: "Riiiiišo Lintner!" Ľudí najviac zaujímalo, čo bude robiť Lintner ďalej, čo by dnes urobil inak alebo čo majú urobiť oni - fanúšikovia, aby sa tam dostal a mohol slovenský hokej meniť.

„Nikdy nezanevriem na slovenský hokej a vždy sa budem snažiť mu pomôcť. Aktuálne chystáme projekt, ktorý ak dobre odpadne, vám budem môcť prezentovať už čoskoro. Lebo aj keď sme nevyhrali teraz, boli sme veľmi blízko. Takže ak to nevyšlo teraz, vyjde to nabudúce," povedal Lintner za čo si vyslúžil jeden z mnohých obrovských potleskov, „veľakrát sa mi totiž potvrdilo, že aj keď som mal pocit, že sa dejú nespravodlivé veci, a deje sa ich veľa, že hokej je neskutočne spravodlivý. Tisíckrát sa mi to potvrdilo a verím, že sa mi to potvrdí aj tisíci prvýkrát!"

Na záver ešte všetci traja hodili do hľadiska tri podpísané dresy a v tej chvíli sa pozornosť vrhla aj na dovtedy schovávajúceho sa Michala Handzuša. A zrazu sa ozvalo opäť veľké skandovanie: Miiiiichal Handzuš! Po takmer hodinovej debate sa Lintner ešte hodnú chvíľu fotil s fanúšikmi na vozíčkoch i so svojim obdivovateľkami a nakoniec za ním už len dobehli všetky tri jeho dcéry, ktoré podľa svojich slov nevidel niekoľko dní.

01 - Modified: 2024-02-25 15:20:27 - Feat.: - Title: Fyzický útok i šokujúce video. Odvrátia sa sponzori od nášho hokeja? Priame riziko ešte nehrozí, tvrdí expert 02 - Modified: 2023-05-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Čo všetko viete o slovenskom hokeji? Otestujte sa! 03 - Modified: 2023-05-02 17:20:00 - Feat.: - Title: Hokejový zväz a profesionálne kluby rokujú o budúcej podobe extraligy 04 - Modified: 2022-12-29 09:13:14 - Feat.: - Title: Mladí Slováci sa postarali na šampionáte o senzáciu, porazili USA 05 - Modified: 2022-12-28 17:10:27 - Feat.: - Title: Slovenskí hokejisti do 16 rokov otvorili turnaj víťazstvom. Nemeckých rovesníkov zdolali 4:1
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 03:34