StoryEditor

Gottovi napokon neoperovali srdce. Mal problémy s bruchom

29.10.2015, 21:55
Autor:
TASRTASR

Obľúbeného speváka Karla Gotta v utorok hospitalizovali na kardiológii pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), avšak po viacerých vyšetreniach sa ukázalo, že dôvodom jeho zdravotných ťažkostí nebolo umelcovo srdce, ale brucho.

V tlačovom vyhlásení to dnes uviedla spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová a prostredníctvom sociálnych sietí sa v podobnom duchu vyjadrila aj manželka "Božského Káju" Ivana Gottová.

Operáciu bolo po vylúčení srdcových príčin nutné previesť kvôli náhlej brušnej príhode, konštatuje sa vo vyhlásení hovorkyne, ktoré potvrdzuje stabilizovaný stav prominentného pacienta.

"Pán Gott žiada o rešpektovanie súkromia. Svojich priaznivcov a kolegov Karel Gott veľmi pozdravuje a ďakuje za všetky povzbudzujúce želania skorého uzdravenia", uviedla hovorkyňa.

Manželka Ivana informovala, že sa Karlovi Gottovi darí dobre, zotavuje sa a rehabilituje.

Napriek tomu, že sa sám nechcel konkrétnejšie vyjadrovať k svojim zdravotným problémom, Ivana Gottová z jeho poverenia korigovala doterajšie mediálne informácie s tým, že nikdy nemal problémy so srdcovou chlopňou, preto sa o kardiochirurgickom zákroku neuvažovalo. Liečil sa na srdcovú arytmiu a pravidelne užíva lieky.

Ivana Gottová súčasne informovala, že ho vzhľadom na dlhšie pretrvávajúcu nevoľnosť odviezla ešte v nedeľu do nemocnice, kde ho prijali na kliniku kardiológie IKEM a po vylúčení problémov so srdcom vykonali operáciu kvôli (nešpecifikovanej) náhlej brušnej príhode. Aj umelcova manželka požiadala o rešpektovanie súkromia a vyjadrila v manželovom mene vďaku za obrovské množstvo povzbudzujúcich želaní.

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Blesk, ktoré ešte poznamenalo, že náhla brušná príhoda môže byť vážnym ochorením, ktoré sa prihlási náhle a má veľmi rýchly priebeh. Bez včasnej lekárskej pomoci môže ohroziť život pacienta.

01 - Modified: 2024-04-04 11:00:00 - Feat.: - Title: Je možná transplantácia mozgu ako z oscarového filmu Poor Things? Tieto problémy musíme prekonať, aby sme menili naše telá 02 - Modified: 2024-03-26 10:45:11 - Feat.: - Title: Schwarzenegger dostal kardiostimulátor. Vtipkuje, že má bližšie ku svojej slávnej filmovej úlohe Terminátora 03 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: 81-ročnej Daniele zistili, že v sebe 50 rokov nosila dieťa. Odstránenie ultravzácneho plodu ju však nakoniec stálo život 04 - Modified: 2024-03-19 09:16:34 - Feat.: - Title: Britská princezná po špekuláciách medzi ľuďmi: Pozrite si zrejme prvé zábery Kate na verejnosti 05 - Modified: 2024-03-06 14:21:42 - Feat.: - Title: Kate Middleton opuchnutá tvár a bez života: Po usmiatej princeznej ani stopa
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 23:06