StoryEditor

Mladý Slovák prepísal históriu v britskom X Factore. Stal sa najúspešnejším Východoeurópanom

13.10.2015, 17:55

Martin Harich sa lúči so Simonom Cowellom aj všetkými ďalšími členmi hviezdnej poroty v kole zvanom Six Chair Challenge, v ktorom postupuje z každej kategórie do posledných bojov už iba 6 účinkujúcich.

Martinovo vystúpenie v nedeľňajšom vysielaní X Factoru však nebolo odvysielané. Najpravdepodobnejším vysvetlením sa zdá byť to, že britskí organizátori dospeli k tomuto záveru po dôkladnom preskúmaní existujúcich zmlúv. Autorské práva na Harichove hudobné vystúpenia má do decembra tohto roka iný subjekt. "Napriek tomu, že už pred prvým kastingom prebehla ústna dohoda oboch subjektov, britská strana sa zrejme rozhodla vysielanie upraviť týmto spôsobom. Avšak zatiaľ nemôžeme tieto domnienky potvrdiť," povedal manažér Ladislav Harich.

Namiesto pôvodne plánovanej skladby Apologise od One republic dostal Harich nakoniec 3 dni pred vystúpením určenú inú pieseň - One and only od Adele. Napriek tomu, že do vystúpenia zasiahla táto nepríjemná okolnosť, má Harich z pôsobenia v X Factore vynikajúci pocit. "Som šťastný, že som sa mohol zúčastniť tejto nesmierne zaujímavej hudobnej udalosti," povedal.

"Celý X Factor bol pre mňa úžasnou skúsenosťou. Teší ma, že som mohol vidieť, ako táto súťaž funguje a ako intenzívne ju prežívajú Briti. Spievať pred zaplnenou Wembley arénou v jednom z posledných kôl X Factoru by som prial každému spevákovi. Splnil sa mi tým môj ďalší sen. Nechcem túto vec ale nijako preceňovať. Je predo mnou veľa ďalšej práce."

Na naštudovanie skladby do Six Chair Challenge mali účinkujúci čas 30 dní. "Mrzelo ma, že mi organizátori 3 dni pred vystúpením zmenili pieseň, ale bral som to ako výzvu, vďaka ktorej som toho, pravda, posledný dve noci pred vystúpením naozaj veľa nenaspal," smeje sa Harich. "Za tento rok som vďaka X Factoru nazbieral obrovské množstvo cenných skúseností, spoznal veľa zaujímavých ľudí a už teraz viem, že táto etapa je pre mňa zdrojom ďalšej energie."

V tomto ročníku britského X Factoru zostáva teraz už len posledných šesť finalistov v každej z kategórií muži, ženy, skupiny a "overs" (nad 25 rokov). Tí budú v živých prenosoch bojovať o víťazstvo.

Okrem pôvodne neplánovanej nahrávky piesne Chocolate, ktorú vydal Harich minulý týždeň, pripravil pre všetkých, ktorí mu fandili, ešte jedno prekvapenie. S kapelou WAF, s ktorou vystupuje v Čechách, usporiada budúci týždeň, v stredu 21. októbra, koncert v Prahe.

"Veľmi si vážim podporu, ktorú som v posledných dňoch cítil od fanúšikov zo Slovenska aj z Čiech. Preto sme sa rozhodli usporiadať koncert, ktorý nenájdete v žiadnom predchádzajúcom pláne vystúpení. Viem, že je to veľmi narýchlo, ale príďte, teším sa na vás. Rozhodne nechcem zabudnúť ani na slovenských fanúšikov. Aj pre nich plánujeme s mojou domácou kapelou Musitany Hope vystúpenia. Veľmi sa na koncerty teším."

01 - Modified: 2007-10-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: "Hybaj za hranice"
01 - Modified: 2024-04-16 12:50:21 - Feat.: - Title: Spevák Peter Nagy ukázal novú priateľku. Po dlhom čase už nie je sám! 02 - Modified: 2024-04-06 17:51:27 - Feat.: - Title: Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov 03 - Modified: 2024-03-22 09:00:00 - Feat.: - Title: MrBeast spája sily s Amazonom a ohlasuje najväčšiu hernú šou v histórii. Tisícka súťažiacich bude bojovať o päť miliónov 04 - Modified: 2024-03-12 08:11:45 - Feat.: - Title: Zomrel Eric Carmen, autor legendárnych hitov ako Hungry Eyes a All By Myself 05 - Modified: 2024-03-08 10:24:03 - Feat.: - Title: Spevák Robo Opatovský o svojej manželke: „Zoznámili sme na kúpalisku, bola to náhoda.“
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 12:46