StoryEditor

Pohoda patrí medzi najlepšie festivaly, hlásia svetové weby

05.05.2015, 15:30
Autor:
TASRTASR

Francúzsky portál Couvre-feu zaradil Bažant Pohodu medzi desať festivalov, ktoré sa oplatí navštíviť toto leto. Podľa autorov rebríčka je tento festival ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú vzrušenie či netradičný priestor, akým je letisko v Trenčíne.

Počas troch dní, od 9. do 11. júla, ponúkne skvelý mix hudby i rôznych druhov umení. Festival nechýbal ani v rebríčku portálu Venngage, ktorý ho zaradil medzi 25 festivalov sveta, ktoré treba určite vidieť než zomriete. A koncom februára Pohodu na zoznam 12 festivalov, na ktoré by mali cestovatelia v roku 2015 upriamiť svoju pozornosť, zaradila aj najväčšia cestovateľská spoločnosť pre študentov a mladých ľudí STA Travel. 



Od dnešného dňa začali organizátori aj predaj doposiaľ najkomfortnejšieho bývania, aké kedy festival ponúkal. V spolupráci s mestom Trenčín je pre návštevníkov pripravených a plne zariadených 40 drevených chatiek. Tie majú rozmer 2,5 x 2,0 m, veľké okno (bez výplne) so záclonami a dve miesta na spanie. Na matraci s rozmerom 140 x 200 cm sa pohodlne vyspí pár alebo rodičia s malým dieťaťom. Každá chatka je napojená na elektrickú sieť, má svetlo a elektrickú zástrčku. Chatky budú vybavené aj obliečkami, vankúšmi a prikrývkami. Umiestnené budú vo dvoch vyhradených zónach, jedna v detskom parku pre rodičov s deťmi a jedna pri stanovom mestečku (lístky budú v predaji pre každú zónu zvlášť).

V posledných týždňoch doplnili organizátori line-up o viacero kapiel prevažne z domácej hudobnej scény. Na Bažant Pohodu prídu osláviť okrúhle výročia, predstaviť nové albumy i netradičné projekty a spojenia. Po piatich rokoch na Bažant Pohode zahrá a oslávi tu svoje 30. narodeniny kapela Bez ladu a skladu. K narodeninovej párty sa pripoja aj dvadsiatnici Para a Puding pani Elvisovej. Ostrieľaní muzikanti sa predstavia aj v novších kapelách Kurkus a Zlokot. Chýbať nebudú ani talenty slovenskej elektronickej scény B-Complex a JimmyPé, Vec vystúpi so Škrupom a sprievodnou kapelou. 

Hneď dvakrát sa predstaví SĽUK. Spojením ľudovej hudby SĽUK-u s uznávanou etnodžezovou formáciou Pacora Trio s multiinštrumentalistom Marekom Pastírikom vzniklo predstavenie Ornamenty. Deti sa môžu tešiť na muzikantskú veselohru Zvuky nie sú muky. Návštevníkom festivalu zahrá aj Fallgrapp, najúspešnejšia kapela tohtoročných Radio_Head Awards. Chýbať nebude ani kapela Korben Dallas, ktorá si privedie posilu v podobe Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. To, že žánru reggae pristane aj slovenčina, predvedie Medial Banana. Skvelú loop šou a dávku optimizmu zase prinesie mladý ruský umelec žijúci v Bratislave Gonsofus. Spoza Lamanšského prielivu prídu mladé rockerky PINS, ako aj exotická Charlotte OC. 

Počet predaných lístkov na tohtoročnú Pohodu už presiahol hranicu 10-tisíc vstupov. V zozname potvrdených účinkujúcich už figurujú Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Kaytranada, Young Fathers, z domácich potom Bez ladu a skladu, Para, Puding pani Elvisovej, SĽUK, Fallgrapp, Vec & Škrupo and Band, Medial Banana, Korben Dallas Symphony, B-Complex či Zlokot.

01 - Modified: 2007-05-24 19:58:29 - Feat.: 0 - Title: "Malí zmiernili požiadavky "
01 - Modified: 2022-07-10 11:02:45 - Feat.: - Title: Na Pohodu prišiel aj homofóbny biskup Haľko. Ľudia mu dali hneď najavo, čo si o jeho prítomnosti myslia 02 - Modified: 2022-07-10 10:42:59 - Feat.: - Title: Tohtoročná Pohoda je oficiálne ukončená. Flume mnohých sklamal, ľudia si sťažovali na málo spŕch 03 - Modified: 2022-07-09 11:37:34 - Feat.: - Title: Brainee na festivale Pohoda: Skvelé koncerty aj štýlové vítanie slnka. Večer odpálila unikátna dronová šou 04 - Modified: 2022-07-08 10:48:57 - Feat.: - Title: Brainee na festivale Pohoda: Nick Cave večer odpálil nezabudnuteľný koncert, ľudia míňajú najmä na alkohol 05 - Modified: 2022-07-08 08:44:18 - Feat.: - Title: Miluješ Pohodu? Tento kvíz preverí, či si pravý fanúšik slovenskej festivalovej legendy
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 11:26