StoryEditor

Hviezda 50 odtieňov sivej je vo Varoch. Pozrite si, ako predstavil svoj film

09.07.2015, 16:00
Autor:
stlstl




Červený koberec pred festivalovým hotelom Thermal v Karlových Varoch je už niekoľko hodín obkľúčený fanynkami, tri autobusy prišli dookonca z Talianska. Dôvodom je príchod filmového krásavca Jamieho Dornana, ktorý je známy predovšetkým ako Christian Grey z erotického hitu Päťdesiat odtieňov sivej. Do Varov prišiel predstaviť svoj pripravovaný film Antropoid, kde stvárni Jana Kubiša.




Jamie Dornan vystúpil z auta dnes poobede, len krátko sa s fanúšikmi pozdravil a zapózoval fotografom. Pred Thermal prišiel v spoločnosti Anny Geislerovej, ktorá je jeho hereckou partnerkou v pripravovanom filme, píše idnes.cz. Už hodinu pred Dornanovým príchodom sa pred Thermal tiesnilo niekoľko stoviek fanúšikov. Prevažovali ženy, ktoré zabrali miesta v prvých radoch. Ich vekový priemer sa pohyboval okolo 20 rokov. A všetky do jednej videli Päťdesiat odtieňov sivej. Na Dornan sa prišli pozrieť aj Markéta a Petra zo Zlína. Tie už minulý týždeň pred Thermal obdivovali aj Richarda Gera. "Vtedy sme na neho čakali asi hodinu a pol a bolo hrozne horúco. Teraz je to dobré, nepečie slnko," povedala Markéta.




Jamie Dornan dorazil do Karlových Varov aj s režisérom Seanom Ellisom, jeho natáčanie začne v Českej republike budúci mesiac. Režisér obsadil do hlavných rolí parašutistov Jana Kubiša a Jozefa Gabčíka hercov Jamieho Dornana a Ciliana Murphyho. Jednu z hlavných ženských rolí, Gabčíkovu partnerku Libenu Fafkovú si zahrá česká herečka Aňa Geislerová. Partnerkou Jamieho Dorman bude Charlotte Le Bon, známa z filmu Láska na kari.

Snímka vzniká podľa skutočných historických udalostí, ktoré sú pripomínané ako jeden z najdôležitejších a tiež najemotívnejších okamihov českej histórie - atentát na ríšskeho protektora Reinharda Heydricha. Hrdinský čin síce na jednej strane umocnil nemecké represie, ale stal sa aj iniciačným momentom pre mnoho ďalších odbojových aktivít v 2. svetovej vojne. Operácia Anthropoid pomohla - bez ohľadu na tragické následky - posilniť dlho nepoznaný pocit národného sebavedomia, vlastenectvo aj osobné statočnosti jednotlivcov. "Pre nás, ako českých koproducentov je významné, že máme možnosť sa podieľať na téme, tak výrazne spojenej s našimi dejinami, ale uchopené s možnosťou umeleckého presahu, ktorý prináša tvorivý potenciál celého tímu pod vedením režiséra Seana Ellisa," hovorí David Ondříček, ktorého spoločnosť Lucky Man Film je koproducentom filmu Antropoid.




Írsky herec a hudobník Jamie Dornan začínal kariéru v modelingu, kde úspešne predvádzal pre prestížne značky a módne domy. Filmový debut si ako herec odkrútil v historickej dráme Sofie Coppoloa Marie Antoinetta. Vzápätí zažiaril v úspešných televíznych seriáloch Once Upon Time a The Fall. Celosvetovú popularitu mu potom priniesla úloha milionára Greya z erotickej romance Päťdesiat odtieňov sivej a nedávno podpísal kontrakt na jej pokračovanie.

01 - Modified: 2014-12-01 11:28:21 - Feat.: 0 - Title: Vytáčané pripojenie pomaly dožíva
01 - Modified: 2021-08-27 16:30:47 - Feat.: - Title: Deti viseli z paliem. Johnny Depp ďakoval v češtine a ovládol červený koberec 02 - Modified: 2019-02-11 05:23:16 - Feat.: - Title: Rusi opúšťajú Karlove Vary. Ich domy sa nedarí predať 03 - Modified: 2018-07-03 05:44:33 - Feat.: - Title: Na prestížnom festivale v Karlových Varoch sa pravdepodobne vodou otrávilo 40 ľudí 04 - Modified: 2018-02-07 13:44:15 - Feat.: - Title: Pozrite si fotografie z premiéry Fifty Shades: Dakota Johnson hviezdila 05 - Modified: 2017-11-02 21:08:58 - Feat.: - Title: Rusi opúšťajú Karlove Vary. Sú pre nich drahé
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:16