StoryEditor

Gott si aktuálne nevie predstaviť, že by opäť spieval

02.12.2015, 08:57
Autor:
ČTKČTK
Český spevák Karel Gott si v súčasnosti nevie predstaviť, že by znovu spieval.

Povedal to v rozhovore, ktorý dnes zverejnil najčítanejší nemecký denník Bild. Lekári začiatkom novembra Gottovi diagnostikovali nádorové ochorenie lymfatických uzlín, sedemdesiatšesťročný spevák však v interview uviedol, že mu dávajú deväťdesiatpercentnú šancu na prežitie.

"V súčasnosti si neviem predstaviť, že by som niekedy znova spieval. Môj hlas je jednoducho príliš slabý," povedal Gott Bildu. "Moji lekári mi však sľúbili, že sa mi hlas vráti, rovnako ako ostatné životné sily. K tomu je ale ešte dlhá cesta," poznamenal.

Spevák sa v nedeľu vrátil do nemocnice, aby pokračoval v chemoterapickej liečbe. Bildu povedal, že kvôli terapii niekedy trpí bolesťami žalúdka a kĺbov a že mu začali vypadávať vlasy. "Teraz ale nie je čas na to, aby som bol márnivý. Ide o môj život. Keby lekári moju rakovinu odhalili o niekoľko týždňov neskôr, nebola už by šanca na moju záchranu," povedal Gott.

Podľa neho nádorové ochorenie nezasiahlo žiadne orgány. "Lekári hovoria, že moja šanca na prežitie je 90 percent. Pevne verím, že sa uzdravím," uviedol.

Gott tiež vyjadril vďačnosť svojej manželke Ivane, ktorá sa o neho stará v čase, keď nie je v nemocnici. "Stará sa o mňa 24 hodín denne. Dodáva mi silu," povedal spevák.

Bild venoval Gottovi prvú stranu dnešného vydania a rozhovor so spevákom pokračuje aj vnútri listu. Nemecký bulvárny denník pozorne sleduje spevákov zdravotný stav už od prvých správ o jeho ochorenia; Gott patrí medzi najobľúbenejších spevákov nielen v Česku, ale aj v Nemecku. Nemecké médiá ho prezývajú "zlatý hlas z Prahy" a spájajú ho najmä s piesňou Včielka Maja.

Lekári začiatkom novembra oznámili, že Gottovi diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Zistili to pri operácii, ktorej sa spevák kvôli náhlej príhode brušnej podrobil niekoľko dní predtým v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny. Lekári ihneď začali cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnice.

Gott kvôli ochoreniu zrušil svoje naplánované koncerty. V sobotu sa ale prekvapivo objavil na vyhlasovaní výsledkov ankety Český slávik, v ktorej štyridsiatykrát zvíťazil.

01 - Modified: 2007-11-26 09:29:00 - Feat.: 0 - Title: Najväčším českým obchodníkom so zbraňami rastú tržby
01 - Modified: 2024-04-16 07:47:28 - Feat.: - Title: Oscarom za vedu bol ocenený prelomový výskum v oblasti liečby rakoviny 02 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Deti, ktoré vychovala nemocnica? Takúto kampaň na 2 % ste ešte nevideli 03 - Modified: 2024-04-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Onkologička: Muži majú horšiu prognózu rakoviny prsníka ako ženy 04 - Modified: 2024-04-10 11:00:00 - Feat.: - Title: Vedci bijú na poplach, muži sa musia mať na pozore. Predpovedajú, že do 20 rokov sa tento konkrétny druh rakoviny zdvojnásobí 05 - Modified: 2024-04-09 10:00:00 - Feat.: - Title: Hongkong hlási nákazu vzácnym smrteľným vírusom, ktorý zaznamenali len u 50 ľudí. Muža pohrýzla opica
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:47