StoryEditor

V USA som žiť nemohla, tvrdí Bondova herečka z Ruska

16.12.2014, 15:52
Autor:
idnes.czidnes.cz

Je krásna, talentovaná, múdra a navyše ešte milá. Z bývalej modelky sa stala úspešnou herečkou, ktorej partnermi boli Tom Cruise, Daniel Craig, Pierce Brosnan či Colin Farrell. Jej príbeh pripomína rozprávku, ona však nie je tá bezbranná dievčina čakajúca na mužov. Svoj život má plne pod kontrolou. Proste prototyp modernej ženy. Nedávno oslávila svoje 35. narodeniny. Len tento rok sa objavila v úctyhodných piatich celovečerných filmoch a usilovne si ďalej buduje reputáciu krásky, ktorá vie viac než sa len usmievať do objektívov na červenom koberci. S Olgou Kurylenko sme sa stretli v Marakéši, kde v rámci kozmetického kongresu P&G Vision House predstavovala trendy pre rok 2015 v úprave vlasov. Bond Girl z filmu Quantum of solanke si totiž na vlasy dosť potrpí. Tiež módni návrhári si ju radi pozývajú na svoje prehliadky, kde sedí v prvom rade oblečená do najnovších kreácií zvučných mien. V exkluzívnom rozhovore prezradila svoj postoj k mužom i aké bolo skutočne jej detstvo na Ukrajine a v Rusku.

Dobrý deň, Olga. Ste krásna žena, začínali ste ako modelka a potom ste sa stali úspešnou herečkou. Pomáha vám krása vo filmovej brandži alebo ju cítite ako určitý handikep?
Pomáha aj škodí, to záleží na roliach. Ak tvorcovia hľadajú krásnu ženu, pomáha to, ale pri charakterných úlohách hľadajú skôr obyčajnú tvár. Potom musím dokázať, že viem vyzerať tiež priemerne, čo si myslím, že mi ide dobre.

Väčšina žien sa snaží o pravý opak.
Áno, je to zvláštne, pretože ženy nechcú vyzerať priemerne, ale skôr ako sexi diva. Ja som zaradená do kategórie glamour zvodkyňa. Často musím dokazovať, že nie som stále taká.

Čo vaša modelingová kariéra? Nepociťujete to ako určitú nálepku?
V hereckej kariére to rozhodne nepomáha. Niekedy si želám, aby nikto nevedel o tom, že som niekedy pracovala ako modelka. Predsudky voči tejto brandži sú obrovské. Na druhej strane mi práve modeling umožnil postaviť sa na vlastné nohy a vedieť sa postarať sama o seba. Keď som začala s hraním, už som bola finančne nezávislá, a to mi pomohlo. Viete, nebola som žiadna topmodelka, len som robila ticho svoju prácu. Väčší záujem o fotenie prišiel, až keď som sa presadila na plátne.

V priebehu svojej kariéry ste kvôli filmovým rolám museli často meniť vzhľad. Ako ďaleko ste ochotná zájsť so zmenou svojho vzhľadu?
Dosť ďaleko, ak mi to bude stále svedčať mimo kamery. Často mením účesy, farbu vlasov atď. Neviem, či by blond na mne vyzerala dobre. Možno platinový odtieň áno. Ak to moja práca vyžaduje, mením sa rada. Je to zábava.

Čo radikálny zostrih vlasov?
Pre film Hitman som sa nechala dosť ostrihať. To bol pre mňa veľký šok. Mala som vlasy do pása a oni mi ich veľmi skrátili. Nikdy predtým som nemala tak krátke vlasy. Veľa som kvôli tomu plakala. Tie ostrihané vlasy som si nechala, mám ich doma schované.


Snímky: Pantene, Reuters


To pre vás vlasy naozaj toľko znamenajú?
Áno, veľa. Mám k nim skutočne silný citový vzťah. S vlasmi si spájam svoju ženskosť. Keď som o ne prišla, nepridala som si v ten moment ani ako žena. Bolo to zvláštne. Veľa žien nosí vlasy na chlapca, ale pre mňa to bol naozajstný šok. Ako by som prišla o všetku svoju ženskosť.

Máte vysnívanú rolu, ktorú by ste si radi zahrali?
Ani nie, skôr mi ide o žáner. Natočila som veľa akčných filmov, v skutočnosti som však veľmi romantická a tak ma to ťahá skôr týmto smerom. Ale pretože som začínala s postavami silných, akčných žien, agenti majú tendenciu ponúkať mi iba tento typ rolí. Rada by som však ukázala viac svoju pravú osobnosť v romantických komédiách.

Pred nedávnom ste oslávili 35. narodeniny. Je pre vás ako pre herečku a modelku ťažké, povedzme, zrieť?
Zatiaľ žiadny tlak necítim. Ale dokážem si predstaviť, že za desať rokov to budem riešiť. V mojej brandži je dôležité zostať mladá, ako najdlhšie to ide. To sa netýka len herečiek, všetky to riešime. Pravdou je, že všetci starneme, tomu sa nedá zabrániť. Robím aspoň všetko preto, aby som sa udržala v dobrej kondícii. Starnutia sa nebojím.

Aké bolo vaše detstvo?
Viete, často o sebe čítam historky, ako veľmi chudobná dievčina z východu prišla do Paríža a zázračne sa preslávila. Ľudia milujú také príbehy, ale faktom je, že sme žili úplne normálne. Vyrastala som s mamičkou a babičkou, neboli sme tak chudobné, ako sa píše. Nemali sme na kaviár, ale rozhodne nám nič nechýbalo.
  
Väčšinu svojho života žijete v zahraničí. Cítite sa byť ovplyvnená svojím ukrajinským pôvodom či detstvom v Rusku?
Nie, to je už dlouho. V šestnástich rokoch som odišla do Paríža a veľa som cestovala. Ovplyvnila ma celá Európa. Hoci chodím často do Ameriky a chvíľku som sa tam pokúšala aj žiť, ich kultúra je od tej európskej odlišná. Zažila som tam kultúrny šok. Osobne sa cítim byť Európankou.

V jednom z vašich rozhovorov som čítala, že ste pyšná ako nezávislá a bohatá žena.
No, bohatá, záleží na tom, s kým ma porovnávate.

Vybudovala ste si kariéru vďaka svojej práci, nie vďaka mužom okolo seba.
Áno, na to som pyšná.

Je podľa vás dobré, keď je žena nezávislá na mužoch?
To záleží na tom, čo od života chcete. Ja osobne sa cítim pyšná na svoju nezávislosť. Niektoré ženy sa chcú vydať, mať deti, starať sa o svojho muža a dom a iné toto nezaujíma. Patrila som do tej druhej skupiny. Ani v detstve som nepatrila medzi dievčatká, čo snívajú o svadbe a deťoch.

Rozhodli ste sa už definitívne?
To nie, teraz začínam premýšľať o tom, aké by to bolo mať rodinu. Myslím si, že to prichádza s vekom. Možno by bolo pekné mať deti, ale najprv som sa chcela postaviť na vlastné nohy, robiť prácu, čo ma baví. To som dosiahla a možno aj preto začínam premýšľať viac o súkromnom živote. Aj napriek tomu si však zakladám na svojej nezávislosti.

Aj napriek všetkým rizikám, ktoré so sebou prinášajú?
Je dobré vedieť, že si za všetky svoje rozhodnutia môžete sami. Za tie dobré aj zlé. Keď s niekým som, som s ním preto, že chcem a nie že z nejakého dôvodu musím. Viete, čo tým myslím? Nechcem byť vo vzťahu ako vo väzení. Byť s niekým a nemôcť odísť, keď s dotyčným byť nechcem. To ma vždy desilo.

Cítili ste sa tak vo svojich predchádzajúcich vzťahoch? Dvakrát ste bola vydatá.
Nie, nikdy. Tie vzťahy som si užívala naplno a keď prišiel moment, kedy sa mi v danom vzťahu nepáčilo, jednoducho som odišla.


Kto je Olga Kurylenko
Narodila sa 14. novembra 1979 v ukrajinskom Berďansku. Vo svojich 13-tich rokoch začala ako modelka, v 16-tich sa presťahovala do Paríža a už trinásť rokov je francúzskou občiankou. Dnes žije v Londýne. Najčastejšie hráva v akčných filmoch, preslávila sa rolou Bond girl v Quantum of Solace. Jej filmovými partnermi boli Tom Cruise, Daniel Craig, Pierce Brosnan, Russell Crowe, Morgan Freeman, Aaron Eckhart. Už niekoľko rokov je tvárou vlasovej značky Pantene. Je dvakrát vydatá.

idnes.cz

01 - Modified: 2007-01-24 16:03:00 - Feat.: 0 - Title: Fico je presvedčený o správnosti výmeny predsedu ÚDZS
01 - Modified: 2016-11-25 15:32:34 - Feat.: - Title: V rakúskej dedine majú najvýkonnejšiu lanovku na svete. Lyžoval tu aj James Bond 02 - Modified: 2016-09-05 16:37:15 - Feat.: - Title: Len blafuje? Za dve ďalšie bondovky núkajú Danielovi Craigovi 150 miliónov 03 - Modified: 2016-05-24 11:53:43 - Feat.: - Title: Špekuluje sa o novom Bondovi. Zahrá si ho agentka Scullyová? 04 - Modified: 2016-02-15 16:29:42 - Feat.: - Title: Hovorí sa o konci aktuálneho Jamesa Bonda. Craig bude hrať v seriáli 05 - Modified: 2015-12-07 14:38:33 - Feat.: - Title: Boli sme sa pozrieť na miesta, kde sa nakrúcal nový Bond
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:35