StoryEditor

Miro Žbirka prináša nový singel z legendárneho štúdia Beatles

03.06.2015, 18:02
Autor:
TASRTASR

Priamo z Londýna prichádza nová pieseň Mira Žbirku s názvom Prišla z Londýna. Je prvým singlom z novej platne slovenského Paula McCartneyho, ktorej vydanie pod názvom Miro avizuje na jeseň.

Slovenská legenda Miro Žbirka si aj naďalej plní sny. Po nahrávaní samostatných skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road v Londýne sa pomaly prepracoval k nahrávaniu celého albumu. Je kompletne vytvorený a vyprodukovaný v tomto legendárnom štúdiu, kde svoje platne nahrávali Beatles. Bude to dvojalbum, ktorému po dlhšom uvažovaní dal názov Miro. "Prvá nahrávka v štúdiu Abbey Road, to bol narodeninový darček od mojej ženy. Tam som sa stretol s producentom Robom Cassom a jeho tímom. Odvtedy už uplynuli takmer tri roky a z nás sa za ten čas stali priatelia. Bola tam neuveriteľná atmosféra. Rob vytvoril naozaj skvelý tím muzikantov. Na bicie hral Frank Tontoh, bývalý bubeník Amy Winehouse. Gitary nahral Pearse MacIntyre, skvelý gitarista, s ktorým spolupracujem už od môjho prvého nahrávania v Abbey Road. Na albume bude aj jedna skladba, na ktorej sa podieľal legendárny klávesák Manfred Mann," prezradil pre médiá zatiaľ iba pár detailov o novom albume spevák a skladateľ.



Prvou lastovičkou z práve dokončeného nového dvojalbumu je pesnička Prišla z Londýna. "Táto pieseň je dobrým príkladom toho, ako to v Abbey Road chodilo, keď sme nahrávali. Je jediná z tých, ktoré sú aj v slovenčine a ozve sa v nej kúsok angličtiny. Tvorí taký most medzi anglickými a slovenskými pesničkami dvojalbumu. Ona naozaj prišla z Londýna. Otextoval som si ju sám. Anglický text Girl In The Middle napísal poet a textár legendárnych Cream Pete Brown. Keď počúvam obidve verzie, zisťujem, že je zaujímavé, že tá istá pieseň môže mať rôzne texty, posunutý význam... Napriek tomu, že som na scéne už celkom dlho, toto je pre mňa úplne nová skúsenosť," objasnil vznik pesničky Žbirka.



Abbey Road je v hlavnej úlohe aj v lyric videu k pesničke Prišla z Londýna. Zachytáva bežných pár minút na tomto legendárnom mieste a dej v ňom vytvárajú návštevníci, ktorí sa denne prichádzajú odfotiť na preslávený priechod pre chodcov, na ktorom nafotili Beatles slávny záber na obal rovnomennej LP platne Abbey Road. Nový dvojalbum Miro vychádza na prelome septembra a októbra vo vydavateľstve Universal Music ako CD aj vinylový dvojalbum. 

01 - Modified: 2007-06-17 14:56:00 - Feat.: 0 - Title: Kompetencie prezidenta sú podľa Ivana Gašparoviča dostatočné
01 - Modified: 2023-11-03 10:10:38 - Feat.: - Title: Fanúšikovia sa dočkali: Posledná pieseň The Beatles Now and Then je na svete, dopĺňa ju krátky dokument 02 - Modified: 2023-11-03 08:56:59 - Feat.: - Title: Legendárni Beatles sa vracajú. Vypočuj si ich novú skladbu, pri jej vzniku pomáhala umelá inteligencia 03 - Modified: 2023-09-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Žena, ktorá svojho času pobláznila celý svet. Písal o nej Karel Čapek, na obal albumu ju chceli aj The Beatles 04 - Modified: 2023-04-16 05:42:00 - Feat.: - Title: Hudobným Cenám Anděl 2022 dominoval album Mira Žbirku Posledné veci 05 - Modified: 2023-03-18 12:03:58 - Feat.: - Title: Rozdali Radio Head Awards 2022. Cenu získali kapela Para, posledný album Mekyho Žbirku, ale aj projekt Slovenská Tepláreň
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 05:46