StoryEditor

Kam cez víkend? Skúste reggae festival či gazdovanie na lazoch

21.08.2015, 00:00
Autor:
apnapn
Prinášame tipy na akcie na aktuálny týždeň.

Muzikálový festival Jozefa Bednárika
Kedy:
21. – 22. augusta
Kde: Kúpeľný dom Poľana, Kúpele Brusno
Dvojdňový festival prináša prehľad o súčasnej muzikálovej tvorbe na slovenských javiskách v peknom prostredí slovenských hôr.

Hontianska paráda
Kedy:
21. – 22. augusta
Kde: Hrušov
Jubilejný 20. ročník  folklórnych slávností vám umožní nahliadnuť „pod pokrievku“ írečitej hontianskej dediny.

Uprising reggae festival
Kedy:
21. – 22. augusta
Kde: Zlaté piesky, Bratislava
Bratislavský Uprising reggae festival je dôkazom, že aj podujatie postavené na menšinových žánroch sa môže zaradiť medzi najzaujímavejšie podujatia. Každoročne priláka okrem tisícov Slovákov aj zástupy turistov a hudobných fanúšikov zo všetkých okolitých krajín. Festival, ktorý svojím názvom odkazuje na Slovenské národné povstanie, prezentuje aj množstvo pestrých sprievodných akcií: exhibíciu bikerov či skaterov na U-rampe, tanečný dancehall workshop či futbalový turnaj alebo preteky na vodných bicykloch. Navyše – Zlaté piesky ponúkajú tiež vodné lyžovanie či wakeboardový vlek. Organizátori tento rok navyše sľubujú ešte kvalitnejší zvuk, osvetlenie, krajšiu vizualizáciu pódií, a top novinkou budú – keramické záchody.

Sitnianska paškrta
Kedy:
22. augusta
Kde: Počúvadlianske jazero, Banská Štiavnica
Pri jednom z najznámejších štiavnických tajchov vypukne súťaž družstiev vo varení kotlíkových špecialít. Jedlo nie je zadané, dôležité je, aby sa na jeho prípravu použil kotlík.

Gazdovanie na hriňovských lazoch
Kedy:
22. augusta
Kde: Hriňová
Biosférická rezervácia Poľana sa pripravuje na zápis do Zoznamu kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Jej súčasťou je i život a hospodárenie na lazoch, s ktorými sa môžete oboznámiť atraktívnou formou.

Svište na Plese
Kedy:
22. – 23. augusta
Kde: Štrbské Pleso, Vysoké Tatry
Objavte v sebe športovca. Svište na Plese pozývajú všetky deti na tatranský víkend plný zábavy, súťaží a športu. Čakajú na vás disciplíny ako sviští beh, sviští zrak, čuch a sluch či sviští skok. A v svišťom bludisku nájdete aj malé prekvapenie.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 23:13