StoryEditor

Zažite letné kino. Tu je prehľad

21.07.2015, 16:24
Letných kín pribúda ako húb po daždi, pozrite sa, kde v Bratislave a iných mestách si môžete vychutnať filmy vonku.

Máte radi atmosféru letných kín, kde si môžete vychutnať nové filmy, klasiku alebo iné žánrovo pestré snímky a pritom sa schúliť na deku alebo pohodlne usadiť na lavičku na čerstvom vzduchu? V Bratislave vzniklo posledné dni niekoľko nových kín, nezaháľajú ani iné mestá. Tu je prehľad niektorých z nich. Pekné leto!

Bratislava

Bažant kinematograf na pláži
Filmový autobus v Bratislave má svoju pevnú zastávku na Magio pláži na Tyršovom nábreží. Začiatok predstavení je krátko po zotmení, okolo 21:00 hod. Nepremieta sa v prípade nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Vstup je voľný. Program na celé leto je TU.

Letné kino na Kuchajde
Veľmi obľúbené kino pri jazere v bratislavskom Novom meste funguje na princípe hlasovanie divákov. Každú stredu a v sobotu o 21.30 (v auguste 21.00)  si môžete vybrať jeden z troch filmov TU. Vstup voľný.

Letné kino v SNG v Berlinke
Cieľom dramaturgie je priniesť do Berlinky kvalitné a časom overené svetové tituly mimoriadnych filmových režisérov. Diela, ktoré prekračujú žáner, nútia diváka uvažovať a polemizovať. Akýsi malý filmový festival režisérskych hviezd. O výber filmov sa stará Peter Konečný z portálu Kinema.sk. Vstupné 2 eurá. Viac info TU.

Letné kino pod Pyramídou
Filmy môžete od poslednej nedele sledovať aj v komunitnej záhrade RTVS Pod pyramídou. Dramaturgiu Letného kina zobrali do svojich rúk tvorcovia relácie Rádia Slovensko a vytvorili program na leto. Premieta sa do 13. septembra. Vstup voľný. Program TU.

Letné kino v Líščom údolí
Kultové filmy slovenskej a českej kinematografie pod hviezdnou oblohou? Karlova Ves pozýva na letné kino v Líščom údolí, vstup je zdarma. Program nájdete TU.

Aperol Spritz letné kino
Bary, lehátka i plátno budú sú v Eurovea Galleria každú stredu pripravené vždy od 17:00 a predpokladaný začiatok premietania je 19:30. Vstup zdarma. Program nájdete TU.

Autokino na Zlatých pieskoch
Pozerajte filmy priamo z vášho auta. Premieta sa každý štvrtok, piatok a sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté Piesky. Vstup je bezplatný. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte film. Zoznam filmov TU.

Letné kino Film Europe (už sa premieta vnútri)
Letné kino Film Europe síce začalo vonku, na nádvorí Pisztoryho paláca v Bratislave, ale aj napriek záujmu ľudí bolo nútené sa presunúť do nových priestorov Gorila.sk Urban Space. Program nájdete TU.




Prehľad kín v niektorých iných mestách:
V 33 slovenských mestách sa počas celého leta budú premietať filmy aj v rámci Bažant Kinematografu. Program nájdete TU.

Nitra
Filmy si môžete pozrieť v mestskom amfiteátri i na Nitrianskom hrade. Viac TU.
Zvolen
Milovníci filmov si prídu na svoje aj na nádvorí zvolenského zámku. Viac info TU.
Žilina
Odštartovalo už aj obľúbené letné kino na Námestí Andreja Hlinku. Viac TU.
Banská Bystrica
Premieta sa už aj v banskobystrickom amfiteátri. Viac info TU.
Košice
Na festivalovom námestí v Košiciach sa premieta tiež. Viac TU.
Prešov
Letné kino sa teší obľube aj v Prešove. Viac TU.
Trenčín
Projekcie sa budú konať v prírodnom areáli Autocampingu na Ostrove. Viac info TU.

01 - Modified: 2007-07-27 10:33:00 - Feat.: 0 - Title: SR vlani s piatym najvyšším deficitom v rámci EÚ
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 23:45