StoryEditor

Zdrogoval ma, prebudila som sa nahá. 35 obetí komika Cosbyho prehovorilo

28.07.2015, 18:16

Na titulke nového čísla časopisu New York Magazine pózuje 35 žien. Spája ich meno známeho amerického zabávača Billa Cosbyho. Aj keď nie tak, ako by si priali. Ide totiž o jeho údajné sexuálne obete, ktoré slávneho muža zhodne obvinili zo znásilnenia, píše portál lidovky.cz. Prázdna stolička na fotografii potom symbolizuje neznáme obete.
 

 

 

Dnes šesťdesiatročnú modelku Janice Dickinson napadol Cosby v roku 1982. Vtedy mala 28 rokov a známy komik jej tvrdil, že by pre ňu mal prácu. Dickinson chcela šancu využiť, a tak išla s Cosbym na večeru, počas ktorej ju, ako rozpráva o tridsať rokov neskôr, zdrogoval. Pilulku jej dal do vína. "Zobudila som sa na druhý deň ráno a zmenil sa mi život. Vedela som, že ma znásilnil Bill Cosby, ale nepoznala som nikoho, kto by ma mohol ochrániť. Mlčala som roky. A to by sa nemalo stať nikomu. Je dôležité rozprávať príbeh i so všetkými nechutnými detailami," hovorí v rozhovore pre New York Magazine jedna z predstavených Cosbyho obetí.

Úspešný komik, ako vyplýva z ich tvrdení, sľuboval ženám pomoc s kariérou. Napríklad Patricie Leary Steuer rozpráva, že sa s Cosbym stretla v roku 1970 na univerzite Massachusetts. Cosby ju vtedy pozval na večeru a sľúbil, že jej pomôže presadiť sa v hudobnom priemysle. Potom už sa scenár sexuálneho zneužitia opäť podobal výpovedi Dickinson: zdrogovaná, sexuálne zneužitie. Steuer ešte spomína, ako sa prebudila bez šiat. "Hanbím sa. Bola som v rozpakoch," rozpráva ďalšia z obetí Cosbyho v rozhovore, dnes skoro sedemdesiatročná herečka Louisa Moritz. Cosby ju obťažoval v roku 1971, tesne pred vystúpením v Tonight Show. "Niekto otvoril dvere do mojej šatne. Videla som, že je to pán Cosby, poznala som ho z fotografie. Vošiel dnu a zavrel za sebou, takto tam stál snáď päť minút a pozeral na mňa. Keď zavolali moje meno, utiekol. Bolo to najdlhších päť minút v mojom živote. Počas predstavenia som sa na neho nepozerala, ani on na mňa. Ale cítila som ho. Bála som sa to niekomu povedať. Tak som sa hanbila," spomína herečka. Obete Billa Cosbyho sú podľa magazínu modelky, novinárky či servírky a spája ich len negatívna skúsenosť so známym komikom.
 


    
Aféra okolo Billa Cosbyho prepukla koncom minulého roka. Počas posledných 40 rokov sa mal komik dopustiť opakovaného násilného správania voči ženám zo svojho okolia. Bol obvinený a prípad skončil na súde. Podľa dokumentov zverejnených na súde Cosby ženy zdrogoval a potom ich mal sexuálne zneužiť. Za svoje činy ale odsúdený nebol. Titulná stránka s 35 ženami je reakciou nielen na nečinnosť súdov, ale aj nezáujem niektorých médií. Bill Cosby napriek dôkazom o podávaní piluliek svoju vinu neustále popiera.

01 - Modified: 2007-08-06 06:35:29 - Feat.: 0 - Title: V teréne je suverén
01 - Modified: 2016-09-12 07:33:26 - Feat.: - Title: Aké sú dôkazy a čo na to úrady? Prinášame vám odpovede ku kauze zneužívania 02 - Modified: 2016-01-09 14:48:01 - Feat.: - Title: Nemecké dievčatá chceli osláviť Silvester so Sýrčanmi. Boli hodiny znásilňované 03 - Modified: 2016-02-12 09:43:38 - Feat.: - Title: Mlátia ich, znásilňujú a strieľajú do nich. Nechceli by ste byť utečenec 04 - Modified: 2015-07-15 06:47:14 - Feat.: - Title: Mladík z Česka vydieral a znásilňoval niekoľko rokov školáčky, aj desaťročné 05 - Modified: 2015-03-01 16:48:30 - Feat.: - Title: Znásilnenie ako zbraň. Islamisti mučením žien zastrašujú všetkých
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:15