StoryEditor

Zomrel legendárny J.R. Ewing zo seriálu Dallas (video)

24.11.2012, 06:42
Autor:
tasr, stltasr, stl
Larry Hagman, predstaviteľ bezohľadného J.R. Ewinga zomrel v piatok v dallaskej nemocnici.

Herec zomrel v piatok popoludní v dallaskej nemocnici vo veku 81 rokov. S odvolaním sa na jeho rodinu o tom informovali noviny Dallas Morning News. Podľa správy podľahol komplikáciám súvisiacim s jeho bojom s rakovinou. Okrem nej trpel cirhózou pečene v 90. rokoch po desaťročiach problémov s alkoholom, uviedla agentúra Reuters.

Naposledy sa objavil tento rok v znova oživenom seriáli v rovnakej úlohe ako v 80. rokoch. "Larry bol späť vo svojom milovanom Dallase, kde znova hral kultovú úlohu, ktorú mal najradšej," citovali noviny rodinu, ktorá požiadala o zachovanie súkromia.






Narodil sa v roku 1931 speváčke a tanečníčke a advokátovi, vyrastal u starých rodičov. Chodil do Bard College, no po roku odišiel, aby hral. Odišiel do Anglicka, kde hral vo filme South Pacific a zoznámil sa so svojou ženou. Po službe v US Air Force sa vrátil do USA. Zahral si pár menších postáv, napríklad majora Anthonyho Nelsona v I Dream of Jeannie, ale aj v seriáloch The Good Life a Here We Go Again, či muzikále Applause.

V roku 1978 dostal najväčšiu rolu svojho života v seriále Dallas. S postavou J.R. Ewinga sa spojil na 13 rokov. Po niekoľkoročnej odmlke sa v nej opäť predstavil vo filme J.R. Returns (1996), o 2 roky vo filme War of the Ewings (1998). Tento rok sa objavil v obnovenom pokračovaní seriálu. V súkromní však mal ďaleko od intrigánskeho "Džejára", keď ho priatelia opisovali ako dobrosrdečného a vtipného. A nebola mu blízka ani ropa: propagoval solárnu energiu, konštatovala agentúra DPA. Rád cestoval, venoval sa rybárčeniu a zbieral klobúky, ktoré boli pre neho typické.

Až šesťkrát sa stal najväčším seriálovým zloduchom v hlavnom vysielacom čase.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 16:20