StoryEditor

Amy Winehouse sa otrávila alkoholom, oznámil súd

27.10.2011, 00:00

Príčinou smrti speváčky Amy Winehouse (na snímke), ktorá zomrela 23. júla v Londýne ako 27-ročná, bolo vypitie prílišného množstva alkoholu. Tak znie včerajšie oznámenie londýnskeho vyšetrovacieho súdu. Prípadom sa zaoberal po tom, čo policajné vyšetrovanie ani pitva príčinu smrti neobjasnili. Súd však zdôraznil, že speváčka si svoju smrť nespôsobila úmyselne a ani sa na nej nepodieľal nikto iný. Podľa britských médií zomrela na otravu alkoholom, keďže zákonný alkoholový limit pre riadenie auta prekročila viac ako päťnásobne.

Polícia v dome speváckej hviezdy po jej smrti našla dve veľké a jednu malú fľašu vodky. Londýnsky súdny lekár vyhlásil, že speváčka si "vypila" po tom, ako sa tri týždne alkoholu ani nedotkla, čo potvrdil na súde aj jej otec Mitch Winehouse. Kvôli veľkému množstvu alkoholu však mohlo prísť k problémom s dýchaním a následnému bezvedomiu. Jej životne dôležité orgány boli po smrti zdravé, bez stopy po drogách. S tými mala Winehouse problémy tiež, pred tromi rokmi sa jej však podarilo závislosť prekonať.

Včerajšie pojednávanie sprevádzal zmätok okolo stratených dokumentov k prípadu, nakoniec sa však našli. Súd sa venoval posledným hodinám speváčky. Podľa osobného strážcu Winehouse v osudný deň spala, záchranku zavolal až o tretej popoludní.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:53