StoryEditor

Najlepšie plateným celebritám vládne žena

29.08.2012, 00:00
Autor:
stlstl
Magazín Forbes zverejnil zoznam najlepšie zarábajúcich celebrít. Pozrite si ho.

Najlepšie zarábajúcou celebritou sveta je žena – americká moderátorka Oprah Winfrey. Napriek tomu, že minulý rok uzavrela 25-ročnú históriu svojej slávnej šou, jej ďalšie prevažne mediálne projekty ju vyniesli až na vrchol rebríčka, ktorý predvčerom zverejnil americký Forbes.

Oprah Winfrey napríklad vlastní úspešnú Harpo productions, ktorá stojí aj za známymi reláciami ako Dr. Phil, Rachael Ray či The Dr. Oz Show. Okrem toho vydáva vlastný magazín O a prevádzkuje satelitnú rádiostanicu. Čím sa však výpočet aktivít Oprah Winfrey nekončí. V súčasnosti totiž väčšinu jej času zaberá OWN, televízna sieť, ktorej sa moderátorka snaží zvýšiť popularitu aj programami ako Oprah´s Lifeclass či Oprah´s Next Chapter. Podčiarknuté a zrátané, Forbes odhaduje, že vďaka všetkým týmto projektom Winfrey zarobila v období od mája 2011 do mája 2012 viac ako 131 miliónov eur. Čo predstavuje najviac spomedzi všetkých celebrít – a to už štvrtýkrát za sebou.

Na druhom mieste – ale len veľmi tesne – skončil režisér Michael Bay, ktorému toto umiestnenie vyniesol predovšetkým úspešný film Transformers: Dark of the Moon. Hoci ho kritici neprijali s nadšením, diváci to videli inak a tretie pokračovanie Transformerov Bayovi vynieslo 0,8 miliardy eur. Ďalšou nemalou položkou sú výnosy z hračiek s touto tematikou, čo dohromady Forbes odhaduje na zárobok takmer 130 miliónov eur.

Prvú trojicu rebríčka uzatvára ďalší režisér, Steven Spielberg, ktorého konto malo madziročne narásť o približne 103 miliónov eur. A nemusel sa pre to až tak namáhať, veľká časť tejto sumy pochádza z príjmov za staršie Spielbergove filmy, ktoré sa vysielajú stále dokola po celom svete.

Rebríček najlepšie zarábajúcich celebrít:

1. Oprah Winfrey, moderátorka

131 miliónov eur

2. Michael Bay, režisér

127 miliónov eur

3. Steven Spielberg,režisér

103 miliónov eur

4. Jerry Bruckheimer, režisér

91 miliónov eur

5. Dr. Dre, producent

87 miliónov eur

6. Tyler Perry, režisér, producent a herec

83 miliónov eur

7. Howard Stern, rozhlasový a televízny moderátor

95 miliónov eur

8. James Patterson

95 miliónov eur

9. George Lucas, režisér

71 miliónov eur

10. Simon Cowell

71 miliónov eur


menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:54