StoryEditor

Detektív Hercule Poirot končí. O rok vyrieši posledný prípad

15.11.2011, 23:00
Autor:
ČTKČTK
Belgický detektív a kultová postava kníh Agathy Christie Hercule Poirot sa chystá do dôchodku. Aspoň čo sa týka jeho pôsobenia na televíznej obrazovke.

Do ukončenia série detektívnych príbehov chýba už len päť častí a hlavná úloha v nich znovu pripadne Davidovi Suchetovi. Tento známy herec vytvára postavu svojrázneho pedantského Belgičana už 22 rokov.

Posledných päť filmov na základe zvyšných románov i kratších príbehov, ktoré čakajú na adaptáciu, sa začne nakrúcať v budúcom roku. Patrí k nim Opona: Poirotov posledný prípad, Herculovské úlohy pre Hercula Poirota, Hra na vraždu, Veľká štvorka a Slony majú pamäť. "Som viac ako nadšený návratom do úlohy Poirota. Bolo mojím životným prianím doviesť túto milú prácu do úplného konca. Poirot je brilantný, stále hlboko komplikovaný charakter,“ zveril sa Suchet. „Je ohľaduplný, miluje eleganciu a presnosť, ale je tiež veľmi frustrujúce ho hrať, keď je taký pedant.“

Do práce na filmoch sa zapojí aj vnuk autorky Mathew Prichard, ktorý je zároveň predsedom spoločnosti Agatha Christie Limited. „Je to úžasné obnoviť partnerstvo s televíziou a Davidom, a týchto päť filmov bude vynikajúcim vrcholom viac než dvadsiatich rokov Davidovho stvárňovania Poirota.“ Televízia ITV však s koncom Poirota nekončí s touto slávnou britskou spisovateľkou. Pripravuje totiž tri filmy, v ktorých vystupuje ďalšia kultová postava slečna Marplová, ktorú si opäť zahrá Julia McKenzie.

01 - Modified: 2004-06-15 22:01:51 - Feat.: 0 - Title: Weimar sa vráti, tvrdí nemecký historik
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:35