StoryEditor

Dnes sa začína súd, ktorý má odhaliť príčinu smrti Michaela Jacksona

27.09.2011, 00:00
Autor:
ČTKČTKkulkul
Súdne pojednávanie storočia v prípade známej hviezdy šoubiznisu sa začína dnes. Pred súd sa postaví lekár Michaela Jacksona, ktorý čelí obvineniu z neúmyselného zabitia kráľa popu.

Vyšetrovanie príčiny smrti kráľa popu Michaela Jacksona by sa malo posunúť o krok vpred. Dnes sa v Los Angeles začína súdne pojednávanie s Jacksonovým osobným lekárom Conradom Murrayom, ktorý čelí obvineniu z neúmyselného zabitia. V prípade dokázania viny mu hrozia štyri roky väzenia.

O tom, akú úlohu zohral Murray v prípade spevákovho smrteľného predávkovania liekmi, bude rozhodovať dvanásťčlenná porota. Komplikácie spôsobil najmä výber poroty, ktorej členovia by nemali byť oboznámení s detailmi medializovanej kauzy.

Hudobná ikona Jackson zomrel pred viac ako dvomi rokmi počas príprav na veľkolepé turné na predávkovanie liekom propofol. Toto anestetikum predpisoval Murray spevákovi na jeho nespavosť.

Murraya si spevák najal len šesť týždňov pred svojou smrťou, keď sa pripravoval na šnúru koncertov This Is It, ktorá mala byť spevákovým comebackom. Lekárovi advokáti tvrdia, že Jackson liek užil sám, keď nebol Murray v miestnosti. Obhajobu stavajú tiež na spevákovej vyčerpanosti a jeho dlhodobej závislosti od rôznych liekov. Jackson sa stal závislý od liekov po tom, čo sa popálil počas nakrúcania reklamy pre Pepsi v roku 1984.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 22:44