StoryEditor

Winfrey sa drží na vrchole rebríčka najbohatších žien v zábavnom priemysle

06.10.2011, 11:29
Autor:
ČTKČTK
Oprah Winfrey zostala najlepšie zarábajúcou ženou v zábavnom priemysle, za ňou podľa časopisu Forbes nasledujú speváčka Lady Gaga a Bethenny Frankel, jedna z predstaviteliek seriálu Zúfalé manželky.

Winfrey sa udržala na prvom mieste so ziskom 290 miliónov dolárov (približne 217 a pol miliónov eur) od mája 2010 do mája 2011, jej celkový majetok činí podľa odhadu Forbesu 2,7 miliardy dolárov (približne 2 miliardy eur), čo ju radí medzi štyristo najbohatších Američanov.

Hlavný zdroj príjmu, jej denná talk show však Winfrey v máji vymenila za novú káblovú televíziu OWN, ktorá od svojho januárového spustenia zaznamenáva len veľmi slabé hodnotenie. „Bude ešte dlho trvať, než inzerenti začnú platiť také sumy, aké si Winfrey účtovala za svoju show,“ vyhlásila Dorothy Pomerantzová z Forbes.com, ktorý zostavoval rebríček z informácií od agentov, manažérov, právnikov a ďalších zdrojov.

Na druhom mieste s 90 miliónmi dolárov hrubého zisku (67 a pol miliónov eur) skončila Lady Gaga nasledovaná Frankelovou s 55 miliónmi (41 miliónov eur). Frankelová, ktorá spustila vlastný značku pre životný štýl a diéty, predala svoj chudnúci kokteil Skinnygirl Margarita odhadom za 100 miliónov dolárov (75 miliónov eur) a rozpracovala potenciál značky, ktorá čoskoro zahrnie jedlo, doplnky a možno aj talk show.

Štvrté miesto obsadili modelka Gisele Bündchen, speváčka Taylor Swift, hostiteľka talk show a komička Ellen DeGeneres a sudkyňa a televízna osobnosť Judy Sheindlin známa skôr ako Judge Judy. Každá zarobila za posledný rok 45 miliónov dolárov (33, 7 miliónov eur).

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 01:54