StoryEditor

V Košiciach sa začal štvordňový Festival divadiel strednej Európy

02.09.2011, 00:00
Autor:
TASRTASR

Na pódiu pred Historickou budovou Štátneho divadla (ŠD) v Košiciach sa včera začal 5. ročník Festivalu divadiel strednej Európy. Už prvý deň priniesol divadelné i hudobné produkcie, ako prvé podvečer vystúpilo akustické hudobné duo HuFu z Košíc, za nimi nasledujú tri divadelné produkcie. "O 18. hodine na Malej scéne ŠD uviedol bratislavský SkRAT predstavenie Napichovači a lízači, v ktorom herci vyvracajú mýtus o tom, že ľudia sa delia na lovcov a zberačov," priblížil tlačový tajomník ŠD Košice Svjatoslav Dohovič. Predstavenie bolo nominované na Novú drámu 2011. Večerný program patril zahraničným produkciám.

O osmej hodine sa predstavil baletný súbor Slezského divadla v Opave, a to naštudovaním baletu Kladivo na čarodejnicu. Ide o autorský projekt vedúceho súboru Martina Tomsu. "Prvý deň festivalu uzavrel o 22. hodine v stane pri Immaculate Teatr Malabar hotel z poľskej Varšavy, ktorý predviedol hru Stanislawa I. Witkiewicza Matka," doplnil Dohovič. Hra bola napísaná v roku 1924. 

Festival organizuje občianske združenie Košické divadlo v spolupráci so ŠD Košice a vyvrcholí v nedeľu večer predstavením Robinson Crusoe. Ide o spoločné dielo ŠD Košice a Národného divadla v Miškolci.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:53