StoryEditor

Prinášame vám kultúrne tipy nadnes

15.06.2011, 00:00
Autor:
kulkul
Stred pracovného týždňa vám osvieži niekoľko zaujímavých kultúrnych podujatí.

Výstava Mira Podmanická – PrieSTORY
Kde: Galéria 23PERCENT, Bratislava
Kedy: o 18.30
Za koľko: zadarmo
Mira Podmanická vyštudovala odevný dizajn. Jej výstava PrieSORY spája vnímanie priestoru s naratívnymi prvkami medziľudských vzťahov. Výstava textilných objektov nainštalovaných na stenách potrvá do 15. júla.

Koncert Cutting Edge
Kde: Nu Spirit Club, Bratislava
Kedy: o 22.00
Koncert Cutting Edge prinesie večer slovenskej experimentálnej scény. V klube zahrajú mladí a talentovaní Pjoni & Ink Midget, ktorí nadávno krstili debutové split EP. Okrem nich vystúpi multiinštrumentalista Stroon, ktorý pred pár mesiacmi pokrstil EP Ruine Noire. Trojicu interpretov uzatvára Stratasoul, ktorého poslucháči poznajú aj vďaka spoločnému EP s Benem Slovenčina pre samoukov. Na Cutting Edge príde s čerstvým importom tanečného elektronického undregroundu.

Premiéra divadelného predstavenia Slabosi
Kde: Štúdio 12, Bratislava
Kedy: o 19.00
Predstavenie, ktoré vzniklo v spolupráci s divadlom Nomantelis, pozýva divákov na vlastné riziko, tvrdí, že to bude horor a dodáva, že kynedril má po ruke. Hra Andreja Kuruca hovorí príbeh o krehkých vzťahoch a netolerancii v súčasnej spoločnosti.

Koncert Bachelorette
Kde: Tabačka Kulturfabrik, Košice
Kedy: o 20.00
Za koľko: od 3 do 4 eur
Bachelorette je projekt Annabely Alpers z Nového Zélandu. Nedávno jej vyšiel album, na ktorom prináša synth–popové melódie.

Predstavenie Čím tichší tón, tým lepšie
Kde: Slovenské komorné divadlo, Martin
Kedy: o 19.00
Za koľko: 6 eur
Autorská inscenácia režiséra Kamila Žižku predstavuje montáž textov troch osobností slovenského lietrárneho a intelektuálneho života – P. O. Hviezdoslava, J. Škultétyho a S. H. Vajanského.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 03:12