StoryEditor

Festival vizuálneho umenia Blaf začína. Pozrite si naše tipy z programu

30.09.2011, 00:00
Autor:
kulkul
Druhý ročník festivalu vizuálneho umenia Blaf v Bratislave sa začína dnes. Spolu so sebou nestrhne len galérie a výtvarné umenie, priestor dostanú aj koncerty, čítačky, módne prehliadky, workshopy či trh.

Pripravili sme pre vás 5 tipov HN na podujatia počas Blafu, ktoré by ste nemali zmeškať:

1. Aukcia súčasného slovenského umenia (5.októbra o 19.00, Sklad č. 7 – Eurovea)

Ide už o 9. ročník Aukcie súčasného slovenského umenia, ktorú organizuje Nadácia – Centrum súčasného umenia pod záštitou Sotheby´s. Aj tentoraz prinesie bohatú ponuku z najaktuálnejšieho slovenského umenia so zameraním na mladú aktívnu generáciu tvorcov, s presahom k etablovaným autorom a s vrcholným obdobím tvorby spadajúcim do 60. a 70. rokov.

2. BLAF Style – módna prehliadka v SNG (1. októbra o 19.00, Premostenie SNG Bratislava)

Táto prehliadka prinesie alternatívnu európsku módnu scénu v podaní mladých etablovaných dizajnérov, medzi ktorými nájdete aj Slovákov Lenku Sršňovú a značku Puojd.

3. Koncert All Stars Open Band, Zóna A a Živé kvety (30. septembra o 19.00, Nádvorie SNG)

Tak ako aj minulý rok, aj tento ročník festivalu Blaf otvorí poriadna dávka slovenskej hudby priamo v centre mesta na nádvorí Slovenskej národnej galérie. Pre náhlu hospitalizáciu speváka skupiny Billy Barman Juraja Podmanického nahradí túto kapelu formácia All Stars Open Band.

4. Trh na nádvorí (1. až 2. októbra od 10.00 do 19.00, Nádvorie SNG)

Niekoľko stánkov s knihami, dizajnovými výrobkami, umením, šperkami či ekoproduktmi zmení priestor nádvoria SNG blízko Dunaja na živý trh plný prekvapivých a zaujímavých nápadov.

5. A.LIVE festival – festival živých vizuálov (30. septembra a 1. októbra od 20.00 do 24.00, Design factory)

Festival živých vizuálnych performance priblíži tento druh umenia, ktorý je na slovensku stále neznámym pojmom. Počas podujatia sa predstavia umelci z domácej scény aj zahraničia (Poľsko, Maďarsko, Česká republika, Rakúsko).

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:01