StoryEditor

Longoria a Fey sú najlepšie platené televízne herečky

29.09.2011, 15:16
Autor:
ČTKČTK

Hviezda seriálu Zúfalé manželky Eva Longoria a komička Tina Fey sú podľa časopisu Forbes najlepšie platenými televíznymi herečkami. Od minulého do tohtoročného mája zarobili po 13 miliónov dolárov.

Fey získala v minulosti cenu Emmy ako scenáristka komediálneho seriálu 30 Rock a tiež ako hosťujúci herečka v populárnom programe Saturday Night Live, v ktorom parodovala bývalú aljašskú guvernérku a republikánsku kandidátku na viceprezidentku Sarah Palinovú.

O druhé miesto so zarobenými desiatimi miliónmi dolárov sa delia ďalšia Zúfalá manželka Marcia Cross, Mariska Hargitay z dramatického seriálu Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka a Marg Helgenberger, ktorá sa preslávila predovšetkým vďaka seriálu Kriminálka Las Vegas.

Za nimi skončili ďalšie dve ikony seriálu Zúfalé manželky, ktorý s humorným nadhľadom popisuje život žien na typickom americkom predmestí, Teri Hatcher a Felicity Huffman, ktoré zarobili po deviatich miliónoch dolárov.

Fey sa na prednú priečku vyšplhala z minulého siedmeho miesta (zárobok 7,5 milióna dolárov), Longoria poskočila zo štvrtej pozície (zárobok 12 miliónov dolárov). Príjmy spomínaných televíznych ikon sa však ani zďaleka nemôžu vyrovnať
sumám, ktoré nosia domov herečky filmové.

Podľa júlového rebríčka časopisu Forbes utŕžili totiž tie najúspešnejšie z nich, Angelina Jolie a Sarah Jessica Parker, za uplynulý rok každá po 30 miliónov dolárov. Podľa agentúry Reuters príjmy televíznych osobností s najväčšou pravdepodobnosťou tiež poznamenala globálna ekonomická kríza. Minuloročná víťazka, populárna moderátorka a herečka Ellen DeGeneres totiž za rok podľa časopisu Forbes utŕžila 55 miliónov dolárov, podľa všetkého predovšetkým vďaka svojej úlohe porotkyne v speváckej súťaži American Idol, ktorá patrila k najsledovanejším reláciám.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 23:02