StoryEditor

Barabášov oceňovaný dokument ide do slovenských kín

15.11.2011, 23:00
Autor:
kulkul
V zahraničí vysoko oceňovaný dokument Pavla Barabáša Trou de Fer -- Železná diera, sa bude premietať v kinách aj slovenským divákom.

Kinopremiéru bude sprevádzať turné filmu a jeho tvorcu po viacerých slovenských mestách. Turné sa začne 23. novembra v Trenčíne. Okrem toho sa dostane do kín v Žiline, Poprade,  Prešove,  Košiciach,  Nitre a v Banskej Bystrici.

Barabáš nakrútil Trou de Fer na tropickom ostrove Réunion v Tichom oceáne. Film na Slovensku predstaví osobne spolu s jedným z účastníkov výpravy Mirom Dušekom.

„Pred premietaním je naplánovaná aj krátka beseda, spolu s desaťminútovým zostrihom najzaujímavejších expedícií Pavla Barabáša,“ uviedla Daniela Dršková zo spoločnosti Continental film. Slávnostná premiéra tohto dokumentu bude v utorok 22. novembra v Bratislave.

Snímka Trou de Fer – Železná diera, získala doteraz niekoľko filmových ocenení na festivaloch po celom svete. Medzi poslednými sú Cena za najlepší kameramanský výkon na festivale horského filmu v Nemecku, Cena za najlepší dokumentárny film na festivale športového filmu v Istanbule a Cena v kategórii Voľná tvorba  z filmového festivalu Voda, more, oceány 2011 v Hlbokej nad Vltavou.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 16:51