StoryEditor

Slovenské návrhárky sa predstavia vo Viedni

14.06.2011, 11:14
Viedeň bude zajtra hostiť prvý ročník módnej prehliadky Vienna Fashion Night.

Najlepšie butiky a obchody otvorené od 19. do 22. hodiny lákajúce na zľavy a špeciálnu ponuku z aktuálnych kolekcií a módna prehliadka.  To je program prvého ročníka Vienna Fashion Night, ktorá prebehne zajtra v rakúskom hlavnom meste. V programe sa predstavia ôsmi mladí návrhari zo strednej Európy, medzi nimi aj tri Slovenky – Lenka Sršňová z Bratislavy, Andrea Martiny z Trenčína a Izabela Komjáti z Košíc. Počas akcie sa uskutoční aj charitatívna akcia UNICEF, na ktorej bude hviezdnym hosťom Kiera Sunshine Chaplin, vnučka slávneho Charlieho Chaplina. Nahradí tak modelku Monicu Cruz, sestru slávnejšej Penelope Cruz, ktorá sa prehliadky nemôže zúčastniť.

Lenka Sršňová
Vyštudovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave a v hlavnom meste ostala aj po škole. Absolvovala odbornú stáž v Paríži u návrhara Jean–Charlesa de Castelbajaca a študijný pobyt, počas ktorého pracovala pod vedením dizajnéra Gasparda Yurkievicha. Rozhovor s Lenkou Sršňovou si môžete prečítať v zajtrajších Hospodárskych novinách.

Izabela Komjati
Vyštudovala produktový dizajn v Kremnici a módny dizajn v Bratislave. Pred dvomi rokmi sa zúčastnila módnej prehliadky Slovak Fashion Night v New Yorku. Od roku 2002 má vlastnú módnu značku. Pôsobí v Košiciach, kde plánuje od jesene otvoriť vlastný showroom.

Andrea Martiny
Pochádza z Trenčína, ktoré je označované ako mesto módy, kde sídli aj jej módny dom. Vznikol v roku 1997 a venuje sa dámskej aj pánskej móde.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 16:07