StoryEditor

Bunda Michaela Jacksona z klipu Thriller ide do dražby (video)

15.06.2011, 17:51
Autor:
kulkul

Známy outfit kráľa popu Michaela Jacksona z kultového videoklipu z roku 1983 bude vydražený na aukcii Rock Icons (rockové ikony) budúci víkend 25. a 26. júna v Beverly Hills, informoval internetový portál Nme.com.
V roku 2009 bolo toto 14–minútové video uvedené do Národného filmového registra Kongresovej knižnice za jeho kultúrny a historický význam. Jackson dal bundu svojim dlhoročným kostýmovým dizajnérom Dennisovi Tompkinsovi a Michaelovi Bushovi. Tí ju teraz podľa denníka Telegraph dávajú do aukcie. Očakávaná suma za bundu sa pohybuje vo výške 140–tisíc až 280–tisíc eur.
"Je to veľmi vyhľadávaný kúsok a mal by sa predávať veľmi dobre. Mohol by vytvoriť rekord v našom aukčom dome, možno dokonca rekord ako najdrahší predaný kus oblečenia, ktorý patril celebrite," uviedol riaditeľ aukčného domu Martin Nolan. Okrem bundy sa budú dražiť aj Jacksonove známe biele rukavičky, parochňa, ktorú mal na sebe v roku 2009 počas tlačovej konferencie keď oznámil zakliaté turné This Is It a pánsky klobúk, ktorý nosil na pódiu. Časť výnosu z aukcie pôjde na podporu Shambala Preserve, súčasného domova tigrov, ktoré žili na jeho ranči Neverland.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 13:12