StoryEditor

Dunaj sa vlnil v rytme reggae

29.10.2009, 15:46
Včera večer vystúpila v bratislavskom PKO prvý raz britská reggae skupina UB40. Koncert sa začal o ôsmej vystúpením predskokana -- bratislavskej ska formácie Polemic, ktorej prvé tóny zaznievali pred poloprázdnym hľadiskom.

Spočiatku úplne statické publikum sa postupne dostávalo do tanečnej nálady – najmä pri známych hitoch Ona je taká, Yes you´re right alebo Škandál. Prekvapujúco zaradili aj ska verziu hitu Crying od Aerosmith. Ku koncu vystúpenia už bolo hľadisko do dvoch tretín zaplnené.

Na UB40 si však ľudia museli ešte pol hodinu počkať. Krátko po pol desiatej ich však napriek čakaniu privítali radostným aplauzom. Svoje vystúpenie začali dosť nevýrazne – troma až štyrmi menej známymi skladbami. Nálada sa pozdvihla pri Cherry Oh Baby a hite zo začiatku 90. rokov Higher Ground. Napriek chytľavým melódiám a pohodovým reggae rytmom známych hitov sa publikom nijako extra do varu nedostávalo. Členovia skupiny totiž nemali špeciálny záujem nadväzovať s ľuďmi kontakt a hudba znela takmer ako z CD-čka, do improvizácií sa im veľmi nechcelo. V druhej polovici koncertu sa začali snažiť aspoň trochu prelomiť ľady pokrikmi „Hello Bratislava“ a k zlepšeniu nálady prispeli aj najväčšími hitmi Kingston town, Johnny Too Bad a Red red wine, ktorým vystúpenie ukončili. Vďačné publikum si ich však vypýtalo späť, a tak sme ešte počuli The way you do the things you do a najväčší hit z roku 1993 – Can´t help falling in love.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:26