StoryEditor

Rokenrolová sieň slávy má nových členov. Sú v nej Alice Cooper i Neil Diamond

15.03.2011, 13:14
Autor:
ČTKČTK

Do americkej rokenrolovej siene slávy bolo v noci na dnešok uvedených osem ďalších osobností. Medzi ocenenými sú podľa agentúry AP napríklad hudobníci Alice Cooper, Neil Diamond, Darlene Loveovej či Tom Waits. Za svoj prínos hudobnému priemyslu boli ocenení aj zakladateľ spoločnosti Electra Records Jac Holzman a zakladateľ štúdia Specialty Records Art Rupe.

O tom, kto sa tento rok do siene slávy dostane, rozhodovalo koncom minulého viac ako 500 voličov z hudobného priemyslu. Odmietnutými hudobníkmi boli napríklad Bon Jovi, Beastie Boys, Donovan, Donna Summer alebo Joe Tex.

Rokenrolová sieň slávy (Rock and Roll Hall of Fame) je určená na uctenie významných hudobníkov, producentov a ostatných osobností tohto hudobného žánru, ktorí zároveň znamenajú značný prínos pre rozvoj svojho štýlu. Do siene slávy môžu byť uvedení speváci a skupiny, ktorých prvý album sa objavil na trhu najmenej pred 25 rokmi. Svoje miesto v sieni slávy majú napríklad kanadský pesničkár Leonard Cohen, Elvis Presley, Madonna, Bob Dylan alebo kapela Black Sabbath. Nechýbajú ani hudobné legendy ako Rolling Stones alebo Beatles.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 18:32