StoryEditor

Víťazka Zuzana Mauréry pre HN: Showdance ma oslobodila

12.05.2010, 00:00
Hrá v seriáli Odsúdené a Panelák, vidíme ju v muzikáloch a popritom si odbieha na tréningy. V pondelok sa stala tanečnou kráľovnou Showdance. Zuzana Mauréry.

 Čo pre herečku, ako ste vy, znamená víťazstvo v tanečnej súťaži?
Pre mňa víťazstvo znamená oveľa menej ako celý ten proces. Ten bol pre mňa oslobodzujúci a napĺňal ma šťastím. Výsledok je už len dôsledkom všetkých tréningov a priazne ľudí. Je to možno takým zadosťučinenním a spestrilo mi to život, no určite by som to nebrala ako nejaký míľnik v svojej kariére, netancujem a na javisku nie som prvýkrát. Bola som rada, že k tomuto tancovaniu som nemusela spievať, lebo to bežne v muzikáloch musím robiť. Preto to bol pre mňa o to väčší "plezír“.

A čo vám to teda dalo navyše?
Veľa obnovených kamarátstiev medzi tanečníkmi, vidieť tú ich pokoru, vytrvalosť a drinu, ktorú majú za sebou. Pretože to sa nedá zahrať, to musíte zatancovať, tak ako pesnička sa nedá odohrať, tá sa musí zaspievať. Keď to nemáte natrénované, môžete sa zraniť, to treba odmakať.

Čo ste brali do úvahy, keď ste sa rozhodovali, či do projektu Showdance ísť?
Na začiatku som povedala, že mi nesmú byť vidieť nohy, to je všetko, inak som do toho išla. Je to veľký projekt, najťažšie je "ukočírovať“ všetkých tých ľudí, prináša to veľa stresu a človek musí nachádzať kompromisy a hľadať si vlastný priestor, aby mohol tú svoju prácu odviesť, pretože aj toto bola pre mňa práca.

Podobne je to aj keď hráte svoje herecké postavy?
Život sa nezastavil, ale pokračuje ďalej, stále som natáčala dva seriály. Niekedy to bolo trošku náročné zladiť. Je to rehoľa, nemôžete oddychovať tak, že idete "žúrovať“, musíte oddychovať tak, že spíte. Vyžadovalo si to určitú disciplínu.

A ako ste sa niekedy cítili, keď ste z basy ako Odsúdená prešli do Paneláka a potom na tanečné pódium?
Nebrala som to ako úlohu tanečnice, no toto som bola ja.

V tejto úlohe sa cítite najlepšie?
Muzikálový herec spieva, tancuje, hrá. Som zvyknutá tancovať, no urobiť si znova kondičku po desiatich rokov bolo veľmi príjemné. A zistiť, že i keď je tancovanie pot, je to hlavne radosť.

Počas priameho prenosu vám vyčítali, že ste sa cielene rozplakali...
...to nebudem komentovať.

Keby prišla ponuka napríklad do konkurenčnej Let´s dance, prijali by ste ju tiež?
Nie, ja som v prvom rade herečka. Tento veľký komerčný projekt bola výborná skúsenosť, ale bolo to na mňa trošku veľa. Nie som ten typ, radšej budem robiť zase komornejšie projekty.

Ale fanúšikov vám to pridalo...
Získala som nové skúsenosti, to nemôžem poprieť. Pretože je pravda, že kto nie je v televízii, akoby nebol. Ľudia, ktorí chodili na muzikál a videli ma tam, vedia, že viem pohnúť zadkom, ale teraz sa veľa zmenilo. Dostávala som veľa príjemných mailov, a to je pre mňa zadosťučinením - pocit, že aj ľuďom to niečo dáva, nielenže my sa hráme na to, že tancujeme, a to je dôležité.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 15:04