StoryEditor

Kráľovská svadba Williama a Kate bude na YouTube

21.04.2011, 15:51
Autor:
ČTKČTK
29. apríla budú môcť ľudia sledovať štvorhodinový prenos kráľovskej svadby aj na YouTube.

Britský dvor chce blížiacej sa svadbe princa Williama a Kate Middleton zabezpečiť čo najväčšiu publicitu, vrátane priameho prenosu svadobného obradu na kráľovskom kanále na serveri YouTube, agentúre AP to potvrdil kráľovský hovorca. Štvorhodinový prenos bude zahŕňať svadobnú ceremóniu vo Westminsterskom opátstve, sprievod k Buckinghamskému palácu a samozrejme aj prvý verejný bozk novomanželov na palácovom balkóne.

Tlačový štáb princa Williama vytvorí osobitný blog s historickými informáciami, komentármi a ďalšími videami. „Budúci manželia sa pokúsia vyvážiť posvätnosť a intimitu svadobného dňa s príležitosťou pre verejné oslavy,“ povedal kráľovský hovorca. „Preto majú záujem o to, aby svadba bola prístupná čo najväčšiemu počtu ľudí, a prispôsobia tomu komunikáciu.“

Podľa kráľovských úradníkov má pár plánovanie svadby pod kontrolou. „William a Catherine si prípravu svojho sobáša naozaj užívajú,“ povedal zdroj blízky dvoru. „Starajú sa o všetko, od tých najmenších detailov ako sú jednohubky podávané na recepciách až po dôležité rozhodnutia vrátane svadobného sprievodu.“ Na serveri YouTube bude kráľovský sobáš vôbec prvýkrát prenášaný naživo. Svadobné fotografie sa krátko po obrade objavia aj na serveri Flickr a nakoniec aj na špeciálnom kráľovskom svadobnom webe, ktorý od jeho vzniku začiatkom marca navštívilo osem miliónov ľudí.

Oficiálny svadobný program bude k dispozicii za dve libry. Jeho súčasťou bude aj nový erb Middletonových, ktorý schválil Thomas Woodcock, erbový poradca kráľovnej Alžbety II. Erb zobrazuje tri dubové ratolesti s žaluďom, ktoré symbolizujú silu a vytrvalosť a zároveň tri Middletonove deti: Kate, Pippu a Jamesa. Erb zároveň pripomína duby, ktoré sa hojne vyskytujú v Bucklebury, kde rodina žije. Podobu nového erbu pomáhali vytvárať rodičia nevesty Carole a Michael Middleton aj ostatní príbuzní.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 16:21