StoryEditor

Hviezda Plesu v opere Sandra. Ukradli jej hlas, súdiť sa nebude

11.01.2011, 23:00

Písal sa rok 1977 a v nemeckom Frankfurte vzniklo dievčenské disco trio Arabasque. Neskôr do kapely k Michaele pribudla Jasmin a Sandra, a dostavil sa veľký úspech. Sandra však v roku 1983 kapelu opustila a zachutila jej sólová kariéra. Michaela s vystupovaním ako Arabesque pokračuje a na Sandrin hlas na koncertoch "otvára ústa". Tá sa však súdiť nebude. "Tak -- a teraz som to povedala celému svetu, odľahlo mi," povedala Sandra na oficiálnej tlačovej konferencii v Bratislave pred Plesom v opere, kde bola hlavnou hviezdou.

Koniec a závisť
Na prelome osemdesiatych rokov Arabesque bodovala najmä v Rusku a Japonsku hitmi ako Take Me Don´t Break Me, ale aj Time To Say Goodbey a Ecstasy, ktoré sa stali hitmi až po rozpade. Poslednú z nich spievala Sandra v rámci jej posledného vystúpenia, ktoré sa odohralo pred pár dňami v Prahe. "Je to nahrávka, ktorú som naspievala ešte ako 16-ročná po prvýkrát v rámci Arabesque. Minulý rok som tiež natočila kompletný album s vecami bývalého tria Arabesque, pretože môj hlas sa počas tých rokov nezmenil," doplnila. Na otázku či sú stále v kontakte, odpovedala rázne. "Kontakt s nimi nie je dobrý, pretože mi začali závidieť môj sólový úspech, keď som nahrala svoj veľký hit Maria Magdalena."

"Ukradnutý hlas"
Informácie však o nich má stále. "Michaela má vlastnú skupinu s názvom tiež Arabesque, skupina opäť pozostáva z jednej blondíny a brunetky. Momentálne sú na turné v Rusku a využívajú môj hlas na javisku, pohybuje naň ústami, to sa mi zdá drzé," doplnila. Súdiť sa však nemieni. Podľa jej bývalého manažéra a vydavateľa by musela podať žalobu v Rusku, a tiež by musela dokázať, že nikto iný nemá taký hlas ako ona, čo nie je jednoduché. Michaela totiž kúpila práva na piesne Arabesque. Sandra však žiadne súdne spory viesť nechce. "Určite aj ja urobím nový album Arabesque a na turné do Japonska nezoberiem svoje kolegyne. S mojou súčasnou kapelou sa chystáme na veľké turné už v máji tohto roka," uzavrela.

Sandra svoje veľké hity, vrátane úspešnej coververzie Everlasting Love, predviedla aj vystúpením na Plese v opere, ktorý sa konal v sobotu v Slovenskom národnom divadle.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:58