StoryEditor

World Music Awards ovládol spevák Mika

05.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Z prestížnej šou World Music Awards 2007, ktorá sa tento rok konala v Monaku, si v noci z nedele na pondelok najviac ocenení odniesol britský spevák Mika a stal sa tak hviezdou večera. Dostal ocenenie za najlepšie predávaného nováčika, najlepšie predávaného mužského interpreta, najlepšie predávaný album v kategórii pop a rock a najlepšie predávaného britského speváka.
Kanadská speváčka Celine Dion a kráľovná R&B Patti LaBelle dostali ocenenie za význačný prínos do sveta hudby. Dion, ktorá doteraz po celom svete predala 200 miliónov nosičov, dostala najvyššiu poctu -- tzv. Legend Award. Diva z Quebecku na ceremónii zaspievala pieseň Taking Chances, ktorá je prvým singlom z jej pripravovaného albumu s rovnakým názvom, ktorý sa má na pultoch objaviť tento mesiac.
Ocenenie dostala aj 63-ročná Patti LaBelle za jej neustály prínos do R&B hudby. LaBelle začala svoju kariéru v 50. rokoch minulého storočia. "Milujem túto šou, pretože spája svet hudbou," vyjadrila sa speváčka.
Hip-hopový spevák Akon si domov odniesol ocenenie za najlepšie predávaného R&B speváka, najlepšie predávaného afrického interpreta a najlepšie predávané piesne cez internet. "Ste svedkami prevzatia môjho prvého hudobného ocenenia," prezradil publiku dojatý spevák.
Popová senzácia s menom Rihanna dostala ocenenie za najlepšie predávanú popovú speváčku, zatiaľ čo Avril Lavigne si prevzala cenu za najlepšie predávanú pop-rockovú a kanadskú speváčku. Ocenenie dostala i mexická rocková skupina Mana, egyptský spevák Amr Diab, talianska interpretka Laura Pausini a nemecká speváčka Cascada. Moderátorom večera bol Julian McMahon, hviezda amerického seriálu Plastická chirurgia, s. r. o.
Umelci dostali ocenenia podľa predajnosti ich albumov na celosvetovom hudobnom trhu. Hudobnú šou vysielali v 160 krajinách sveta a videla ju asi miliarda divákov. Po troch rokoch sa šou vrátila do Monte Carla.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:58