StoryEditor

Hudobný salón

25.11.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Kylie Minogue
X
(EMI Music)
Austrálska speváčka Kylie Minogue vydáva dnes svoj prvý album po liečbe rakoviny prsníka. Nahrávka s názvom X prináša 13 nových piesní. Ako pilotný singel z jej desiateho štúdiového albumu sa už hrá pieseň 2 Hearts. Zaujímavosťou je, že album vyjde aj ako USB kľúč, na ktorom si fanúšikovia navyše vypočujú osobný komentár speváčky ku každej skladbe, nájdu si tam klip k piesni 2Hearts, upútavku k DVD White Diamond a celý booklet X vo formáte PDF. Na Slovensku a v Česku sa takýto typ albumu objaví po prvý raz a v našich obchodoch by mal stáť 1 399 korún. Minogue na albume spolupracovala s umelcami ako Calvin Harris, Groove Armada, Boy George, Teddy Riley, Amanda Ghost alebo Scissor Sisters.

Gladiator
Ako predtým...
(SONY BMG)
Nitrianskemu Gladiatoru sa mimoriadne darí. Po úspešnom minuloročnom albume Mesto prichádza s novinkou "Ako predtým...". Album nahrávali v štúdiu Exponent a ako hostia sa na ňom predstavia gitarista Henry Tóth a Filip Orátor z kapely Ears. Na albume je dvanásť skladieb, pod ktoré sa autorsky podpísala samotná kapela a s textami tentoraz vypomohol skvelý textár Vlado Krausz. Úvodným singlom je skladba, podľa ktorej dostal názov aj album -- "Ako predtým...". Napísal ju už pred dvoma rokmi bubeník Georgio Babulic. Odkedy Gladiator spieva po slovensky, výrazne zmenil štýl, podľa jeho členov to však bol prirodzený vývoj. Momentálna hudobná poloha im vraj mimoriadne sedí a návrat k tvrdším veciam neplánujú.

Gorillaz
D-Sides
(EMI Music)
Projekt Gorillaz síce odišiel do večných lovíšť, ale stále je ešte dosť materiálu, ktorý muzikanti nahrali, no nevydali. Bola by škoda nechať ho zapadnúť prachom. Práve preto vychádza album D-Sides, ktorý nasleduje podobný projekt úspešný hlavne v USA a Japonsku -- G-Sides. Dvojdiskový komplet obsahuje B-strany singlov, rarity, remixy k albumu Damon Days, ako aj doteraz nepublikovanú spoluprácu s hercom Billom Murayom, The Bees alebo Sugarcubes.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:21