StoryEditor

Filmový salón

04.02.2008, 23:00
Autor:
kulkul

Chuť lásky
Romantický film
USA, réžia: Robert Benton, premiéra v SR: 7. 2. 2008
Jeden z príbehov o gréckych bohoch hovorí, že sa nudili, a preto vymysleli ľudské bytosti. No stále to nebolo ono, a tak vymysleli lásku. Život už zrazu nebol nudný... Rozhodili sa teda sami si lásku vyskúšať. No a nakoniec vymysleli smiech, aby sa to všetko dalo vôbec vydržať... Horkosladká komédia o skúmaní lásky v každom veku a vo všetkých štádiách... Jednej noci prebudí Harryho nočná mora a on sa rozhodne poprechádzať sa. Na detskom ihrisku zbadá dvoch milencov a narazí na Bradleyho, ktorý mu začne rozprávať zvláštne príbehy o láske. Stretávame sa aj Bradleyho prvou ženou, ktorá ho opustila kvôli inej žene, Bradleyho druhou ženou, ktorá sa hodí skôr ako milenka než manželka.

Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street
Hororový muzikál
USA, réžia: Tim Burton, premiéra v SR: 7. 2. 2008
Johnny Depp a Tim Burton opäť spojili svoje sily a na veľké plátna prinášajú adaptáciu slávneho a mnohými cenami oceneného muzikálu legendárneho skladateľa Stephena Sondheima Sweeney Todd. Johnny Depp sa predstaví ako Benjamin Barker -- muž, ktorý bol neprávom odsúdený a uväznený. Po rokoch sa vracia do Londýna a prisahá pomstu nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za osud, ktorý stretol jeho ženu a dcéru. Znovu otvorí svoje holičstvo a stáva sa Sweeneym Toddom -- čertovským holičom z Fleet Street, ktorý "holil gentlemanov, o ktorých už nikto nikdy nepočul". Za svoju postavu je Johnny Depp nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe.

Občan pes
Komédia
Thajsko, réžia: Wisit Sasanatieng, premiéra v SR: 7. 2. 2008
Hanblivý dedinský chlapec Pod sa vydá do Bangkoku, rozhodnutý preraziť vo veľkom meste. Nájsť si tam zamestnanie nie je také ťažké: čoskoro začne pracovať v konzervárni rýb na linke na spracovanie sardiniek. Nešťastnou náhodou tam však príde o prst. Začne sa potĺkať po meste v snahe nájsť plechovku, do ktorej by si odrezaný prst mohol odložiť. To je však len začiatok surrealistickej rozprávky plnej absurdného humoru a vizuálnej virtuozity.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:06