StoryEditor

Na Silvestra zábava potečie prúdom

30.12.2007, 23:00
Veľkolepá a farebná. Aj taká môže byť rozlúčka so starým rokom. Stačí zmiešať dostatočné množstvo zábavy, hudby a novoročnej atmosféry. Tí precíznejší by nemali zabudnúť ani na ligotavé drobnosti, buchot a konfety.

Tohtoročný Silvester na námestiach má skutočne čo ponúknuť. Zima? Stačí si trošku poskákať v správnom rytme. Ak už počujete nástojčivé klopanie, vpustite dnu Nový rok. Predtým sa však nezabudnite poriadne zabaviť.

Mesto osláv
Vitajte v Partyslave! Jednoduché a výstižné privítanie pre všetkých, ktorí sa rozhodnú vychutnať si Silvester v historickom centre Bratislavy. Aj tento rok sú silvestrovské oslavy v hlavnom meste rozmiestnené na tri stanoviská, z ktorých každé má svoje špecifiká. Už o 16.00 hod. odštartuje na Hviezdoslavovom námestí program pre deti. Program bude moderovať Yxo z Hexu a Lasky z Pary. Počas dňa sa na pódiách sa vystriedajú viacerí umelci, k slovu sa dostane aj Objav roka 2007, skupina Komajota. Ľudia budú mať možnosť ľubovoľne "korzovať" medzi námestiami. Vyvrcholením večera bude tradične veľkolepá pyrotechnická šou, ktorú si budú môcť všetci vychutnať priamo z brehu Dunaja. Odpočítavanie sa začne o 23.45 ohňovou šou, ktorú s ostatnými umelcami predvedie združenie Eiwhana. Hudobný sprievod obstará Richard Rikkon, ktorý sa širokej verejnosti zviditeľnil najmä účinkovaním v sériách Slovensko hľadá SuperStar. Polnočný ohňostroj sa bude opäť odpaľovať priamo nad Dunajom medzi Starým a Novým mostom. Lahôdkou bude novoročné vystúpenie Davida Kollera so svojou skupinou.

Kazík aj latino párty
Východná metropola pripravila hudobno-tanečný silvestrovský program. Svojich úloh sa postupne zhostia dídžeji, finalista súťaže Slovensko hľadá SuperStar Tomáš Krak či skupina Groovin Heads. Banská Bystrica sa rozlúči so starým rokom Latino párty. Na pódiu sa vystriedajú kubánsky spevák Tito Son, Salko a Miroslava Klimentová. K mikrofónu sa dostane aj viceprimátor mesta a spevák Robo Kazík. "O pol noci sa nad mestom rozžiari ohňostroj, potom sa začne novoročná diskotéka pre mladých i starších," informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová.

Ro(c)k pod Zoborom
Mesto pod Zoborom ani tento rok nesklame a s novým rokom sa rozlúči poriadne. Na Svätoplukovom námestí vypuknú oslavy už o 19.00 hod., Nitranov budú baviť rockové kapely U.K.N.D, Vrak, Mayo, Samo Tomeček so skupinou Free Inna Cage a na záver zahrá Paľo Hammel. Nebude chýbať ani novoročný vinš primátora či tradičný ohňostroj. V Trenčíne taktiež rozložili koncoročné oslavy na dve miesta. Na Štúrovom námestí bude program orientovaný hlavne pre deti, ktoré sa budú môcť dosýtosti vyblázniť na ľadovej ploche. Na pódiu Mierového námestia sa predstaví aj silvestrovský headliner - nitrianska skupina Gladiátor. "Skupina odpočíta aj posledné sekundy roku 2007," informoval viceprimátor Tomáš Vaňo. Prešov sa so starým rokom rozlúči spolu s interpretmi šou Môj najmilší hit. Žilinskí "pártyloveri" si vychutnajú dávku drumm'n'bassu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 02:52