Pohoda Festival
StoryEditor

Pohoda in the Air 2020: Okrem headlinerov prinesie 50 koncertov, vystúpení a filmovú chuťovku

26.06.2020, 11:04
Autor:
ipip
Festival sa predstaví prostredníctvom bezplatného live streamu.

Festival Pohoda už o tri týždne prinesie online podujatie s názvom Pohoda in the Air. Bude vysielané z miest: Trenčín, Vancouver, Sydney, San Francisco, Tel Aviv, Kábul, Atény, Gent, La Junta.

Festival sa takto predstaví prostredníctvom bezplatného live streamu na svojom webe, facebookovom profile a YouTube od 9. do 12. júla 2020.

Medzi hlavnými heeadlinermi sú Kronos Quartet, Donny Benét, Marina Satti & Fonés, Liraz, Space Lady, Crack Cloud, Bazzookas, Shht, Milan Lasica & Dorota Nvotová či Tittingur.

Diváci uvidia aj umelkyne ako Space Lady z amerického Colorada, Marinu Satti & Fonés z Grécka či iránsko-izraelskú herečku a speváčku Liraz.

V predpremiére bude uvedený aj dokument režisérky Lucii Kašovej Orchester z krajiny ticha o prvom afgánskom ženskom orchestri ZOHRA. Okrem vyššie uvedených mien je pripravených aj  50 koncertov a vystúpení. Ich súčasťou bude literatúra, debaty a vizuálne umenie.

Prehľad umelcov:

  • Kronos Quartet

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu Pohoda sú ranné vítania slnka a inak tak to bude aj v prípade Pohody in the Air. Tentokrát však diváci uvidia o piatej ráno slnko vychádzať nad Tichým oceánom.

Slot bude totiž patriť snáď najznámejšiemu sláčikovému kvartetu zo San Francisca – Kronos Quartet. Títo špičkoví muzikanti spolupracovali s umelcami a skladateľmi ako David Bowie, Paul McCartney, Laurie Anderson, Terry Riley, Rhiannon Giddens, Arvo Pärt, Wu Man, Philip Glass, Tanya Tagaq, John Adams, Henryk Górecki alebo Steve Reich.

S ich umením ste sa mohli stretnúť aj vo filmoch Rekviem za sen, Fontána, 21 gramov či Veľká nádhera.

  • Donny Benét

Donny si pre slovenských fanúšikov pripravil set zo svojho austrálskeho štúdia, v ktorom zaznejú aj piesne z jeho novinky Mr. Experience. Je známy schopnosťou reštaurovať 80-te roky do modernej a zároveň klasickej podoby.

Podľa magazínu je jeho „post-disco party guilty pleasure poslednej dekády – je to hudba pre polnočné tance v miernom opojení, pri ktorých dúfate, že sa nikto iný nepozerá.“

  • Marina Satti & Fonés

Táto speváčka, herečka a producentka má hity s desiatkami miliónov pozretí na YouTube. NPR, Vice či Huffington Post sa zhodujú na tom, že Marina Satti reprezentuje svojou tvorbou optimizmus i nádej mladej generácie v Grécku i na celom svete.

Spolupracovala s umelcami ako Bobby McFerrin, Paco de Lucia, Wayne Shorter, Danilo Perez, Nikos Mamangakis a mnohými ďalšími.

  • Liraz

Iránsko-izraelská speváčka, tanečníčka, pesničkárka a herečka Liraz vo svojom hudobnom projekte kombinuje moderné zvuky a beaty Los Angeles a Tel Avivu s etnickými príchuťami jej perzských/teheránskych koreňov.

V novembri vydala pieseň Zan Bezan, ktorá je jej osobným volaním po rodovej rovnosti. Táto pulzujúca elektro-popová pieseň je ochutnávkou z jej druhého albumu, z ktorého ukážky budú môcť počuť aj diváci.

  • Crack Cloud

Kanadský umelecký kolektív Crack Cloud pripraví audiovizuálne dielo vytvorené špeciálne pre festival Pohoda in the Air. Podľa The Guardian znejú ako mix Gang of Four a Fela Kutiho s prímesou hip-hopu, pričom ich tvorba slúži ako spôsob prežitia (alebo ak chcete doslova odvykačka) pre členov i fanúšikov kapely.

Denník tým naráža na fakt, že kolektív založili umelci z komunity sociálnych pracovníkov venujúcich sa harm reduction v neslávne známej štvrti Vancouveru Downtown Eastside.

  • Shht

Koncom roka 2018 vydali debut Love Love Love. Každé slovo „Love“ v názve albumu zastupuje rôznu konotáciu tohto pojmu – v postupke od sprofanovaného slova láska na sociálnych sieťach, cez silne pozitívny vzťah medzi blížnymi až po najintímnejšiu verziu lásky medzi zamilovanými bytosťami.

  • Space Lady

The Guardian zaradil jej album The Space Lady's Greatest Hits do zoznamu 101 najzvláštnejších nahrávok na Spotify a NME do výberu 101 albumov, ktoré si musíte vypočuť skôr, než zomriete.

  • Bazzookas

Súčasťou Pohody in the Air budú aj skvelí muzikanti a zabávači Bazzookas. Partia, ktorej je jedno, či hrajú na veľkom pódiu, v autobuse, v nocľahárni pre ľudí bez domova alebo online z Holandska. Zakaždým ponúknu nákazlivú radosť z hrania a neskutočnú energiu.

Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2020-04-08 14:14:47 - Feat.: 0 - Title: Pohoda 2020: Na správy o zrušení festivalu reaguje riaditeľ Michal Kaščák 02 - Modified: 2020-04-15 09:11:31 - Feat.: 0 - Title: Festival Pohoda je zrušený. Pre fanúšikov však majú organizátori prekvapenie 03 - Modified: 2020-05-02 16:43:34 - Feat.: 0 - Title: Organizátori Pohody pripravili symbolický Koncert pre Martinu a Jána
01 - Modified: 2024-04-26 09:54:08 - Feat.: - Title: Granty z Únie a Nórska podporili kultúrne pamiatky sumou 23 miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 03 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 04 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 05 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 23:01