Reuters
StoryEditor

Prevalcovala úplne všetkých. Cenny Grammy ovládla 18-ročná tínedžerka Billie Eilish

27.01.2020, 05:53
Autor:
TASRTASR
Billie Eilish sa stala najmladšou nominovanou vo všetkých štyroch hlavných kategóriách.

Mladá americká speváčka Billie Eilish si v nedeľu večer prevzala ocenenia vo všetkých štyroch hlavných kategóriách cien Grammy.

Osemnásťročná tínedžerka získala Grammy v kategóriách skladba roka, najlepší nováčik, album roka, nahrávka roka a najlepší popový vokálny album. Spoločne s bratom, hudobným producentom, Finneasom O'Connellom si ich odnášajú 11.

Slávnostný galavečer udeľovaní 62. hudobných cien Grammy pre rok 2020 sa konal v losangeleskej aréne Staples Center. Informovala o tom agentúra AFP.

Tínedžerská ikona patrila na aktuálnom ročníku Grammy so šiestimi nomináciami medzi hudobníkov s najväčším počtom nominácií. Stala sa taktiež najmladšou nominovanou vo všetkých štyroch hlavných kategóriách. Napokon sa jej podarilo premeniť päť so šiestich nominácií.

Zaslúžia si to fanúšikovia

Billie Eilish v nedeľu večer podľa AP prevalcovala začínajúce mainstreamové hviezdy, ako v tomto roku najviac nominovanú speváčku Lizzo, ale aj overené popové ikony.

"Hlavne si myslím, že si to všetko zaslúžia fanúšikovia. Mám pocit, že sa o nich dnes večer dosť nehovorilo, pretože sú jediným dôvodom, prečo tu každý z nás je," povedala. "Takže vďaka fanúšikom," dodala speváčka.

Billie Eilish sa o svoj úspech podelila s bratom Finneasom O'Connellom, s ktorým na svojich skladbách spolupracuje. Ich spoločný album "When we all fall asleep, where do we go?" získal Grammy v kategórii najlepší album a najlepší popový vokálny album. Finneas ešte predtým získal Grammy v kategórii producent roka v populárnej hudbe, celkovo získal šesť ocenení.

Predbehla aj Lady Gaga či Taylor Swift

Hudobná inovátorka v kategórii najlepší nováčik porazila ďalších nominovaných začínajúcich umelcov ako Black Pumas, Lizzo, Lil Nas X, Maggie Rogers, Rosalia, Tank a the Bangas a Yola.

Billie Eilish so skladbou roka a zároveň nahrávkou roka "Bad Guy" predbehla aj hviezdy ako Lady Gaga, Taylor Swift či Lana Del Rey. V kategórii o najlepšiu skladbu roka sa taktiež uchádzali ďalší dvaja nováčikovia Lewis Capaldi a Lizzo.

Večerom sprevádzala americká speváčka, skladateľka a hudobná producentka Alicia Keys. Grammy pre rok 2020 udelili v celkovo 84 kategóriách. Väčšinu z cien oznámili ešte pred hlavným galavečerom v Staples Center.

01 - Modified: 2024-04-09 13:17:02 - Feat.: - Title: Priprav sa na nadupané hudobné novinky. Po Beyoncé príde s novým albumom Billie Eilish aj Taylor Swift 02 - Modified: 2024-02-05 13:45:47 - Feat.: - Title: Christina Aguilera šokovala vychudnutou postavou. Po plnoštíhlych krivkách nie je ani stopy! 03 - Modified: 2024-02-05 09:36:13 - Feat.: - Title: GALÉRIA Grammy sú rozdané. Taylor Swift prepísala históriu a oznámila nový album, oceneného rapera vyviedla z haly polícia 04 - Modified: 2024-02-05 06:08:03 - Feat.: - Title: Cenu Grammy za najlepšiu skladbu roka získala Billie Eilish, Taylor Swiftová zlomila rekord 05 - Modified: 2023-12-04 11:06:28 - Feat.: - Title: Billie Eilish o svojom coming oute: Neuvedomila som si, že to ľudia nevedia
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 08:35