StoryEditor

Po Černobyle je tu nový hit: Popri Zaklínačovi je Hra o tróny amatérčina. Ohlasy na seriál nešetria superlatívmi

29.11.2019, 08:44
"Bojové scény v Zaklínačovi sú vážne "niečo". Vedľa nich vyzerá Hra o tróny ako úplná amatérčina," znie zo strany kritikov.

Vybraní novinári a blogeri mali v uplynulých dňoch možnosť vidieť prvých päť epizód dlho očakávaného fantasy seriálu Zaklínač s Henrym Cavillom v hlavnej úlohe. Podľa prvých reakcií sa možno tešiť na skvelé bojové choreografie, atmosféru a vynikajúce herecké výkony. Zaklínač sa dočká premiéry na Netflixe už 20. decembra.

"Akcie a vizuálna stránka Zaklínača ma uzemnili. Je skvelé vidieť Geraltov unikátny štýl boja s mečom na obrazovke," myslí si Jeffrey Harris z webu 411Mania. "Ten boj a choreografie s mečom sú určite to najlepšie, čo som v podobnom seriáli za posledné roky videl," dodáva.

Skvelo seriál hodnotí aj novinár Will Frankin: "Pozrel som sa na novinárske epizódy Zaklínača. Priznávam, že som mal ako fanúšik knižnej série strach, ale tvorkyňa seriálu Lauren S. Hissrichová odviedla s rozprávaním tohto príbehu fantastickú prácu. V mnohom tomu pomohol aj fakt, že je tu fantastické herecké obsadenie. Henry Cavill je neuveriteľný."

Trailer k seriálu si pozrite vo videu:

"Videl som päť epizód Zaklínača a vážne "žeriem" Henryho Cavilla ako Geralta z Rivie," napísal na svoj Twitter John Spartan Nguyen z webu Nerdreactor.

S najväčším seriálovým hitom posledných rokov porovnáva Zaklínača kritik s prezývkou Warstu: "Bojové scény v Zaklínačovi sú vážne "niečo". Vedľa nich vyzerá Hra o tróny ako úplná amatérčina."

"Embargo na recenzie je zlá vec, ale tento seriál rozhodne zlý nie je. Lauren S. Hissrichová naozaj neklamala v tom, že Henry Cavill JE Geralt," neskrýva nadšenie Radosław Czyż z denníka Gazeta Wyborcza.

Blogera s prezývkou Garrick uchvátili súboje: "Bojová choreografia je úplne šialená. Prvá bitka, do ktorej sa Geralt dostane, je skvelo divoká. Kombinácia Geraltovho šermiarstva a Zaklínačských znakov je úžasná."

Legenda menom Geralt z Rivie

Titulnú rolu stvárnil herec Henry Cavill (Superman, Mission: Impossible - Fallout). Ten sa podľa mnohých fanúšikov do úlohy nehodil už od začiatku. Medzi favoritov divákov skôr patrili herci Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster-Waldau, ktorého preslávila rola Jaimeho Lannistera zo seriálu Hra o tróny a Vigo Mortensen, ktorý si zahral Aragorna v Pánovi prsteňov. Podľa prvých ohlasov však neexistujú žiadne pochybnosti o tom, že by sa Cavill s rolou nepopasoval.

V seriáli ho doplnili Anna Chalotraová (Yennefer z Vergenbergu), Freya Allanová (Cirillo "Ciri" z Cintry), Adam Levy (Druid Myšilov) alebo Björn Hlynur Haraldsson (kráľ Eist Tuirseach), ktorí podľa ohlasov tiež odviedli skvelé výkony.

Zaklínača pre Netflix adaptovala Lauren Schmidt Hissrichová. Tá pre firmu spracovala už komiksových Defenders a Daredevilovi. Zároveň je aj hlavnou producentkou seriálu. Do producentského kresla vedľa nej zasadol Sean Daniel. Ten má na konte napríklad všetky štyri diely filmovej Múmie, vrátane predminulého remaku s Tomom Cruisom.

Biely vlk

Prvé poviedky o Geraltovi z Rivie začali vychádzať v osemdesiatych rokoch v poľskom magazíne fantastyka, ktorý sa venoval sci-fi a fantasy. Spisovateľ Andrzej Sapkowski napísal osem kníh. Zaklínač sa stal takým populárnym, že vzniklo mnoho hier, komiksov a trojica úspešných videohier. Geralta preslávili po celom svete práve kritikou oceňovanej videohry.

Medzi rokmi 2001 a 2002 navyše vznikol poľský film a následne trinásť-dielny seriál, kde si Geralta zahral Michał Żebrowski (Ohňom a mečom, Šrámy). Poľský seriál však dnes kvôli svojmu nízkemu rozpočtu a efektom robeným takpovediac "na kolene" budí skôr úsmev.

01 - Modified: 2019-07-04 11:55:33 - Feat.: 0 - Title: Slovanská mystika v obkľúčení intríg a dejových zvratov: Bude Zaklínač novým fenoménom po Hre o tróny?
01 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 02 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória 03 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 04 - Modified: 2024-04-16 10:27:09 - Feat.: - Title: Ženy po celom svete smútia. Najsexi herec planéty bude otcom 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 16:51