StoryEditor

Česi chvália Haberu: Slovenský spevák a jeho verní takmer zbúrali O2 arénu v Prahe

10.06.2019, 17:03
Kapela Team od prvých okamihov sypala hity.

Pavol Habera s kapelou Team je opäť na turné. Nemajú novú platňu, nemajú žiadne výročie, len bol po troch rokoch zase čas vyjsť a zahrievať hokejové haly. V pražskej O2 aréne sa predstavili v najnevhodnejší čas - v nedeľu večer - a publikum vyhecovali tak, že sa tribúny otriasali v základoch, píše v recenzii český portál iDnes.

Po niekdajšom víťazovi slovenskej SuperStar Petrovi Cmorikovi, ktorý dobre poslúžil ako predskokan, sa Team zjavil na pódiu najpokornejším možným spôsobom. Kapela dorazila načas o pol deviatej a jednoducho sa prišla ukloniť publiku na koniec móla. Následne rýchlo doladiť nástroje, a potom sa to začalo.

Kapela od prvých okamihov sypala hity. Ženská menom panika, Lietam v tom tiež, Pieseň pre nesmelých, Slovník cudzích snov. Silný a dobre zmiešaný zvuk, sebavedome poňatá scéna s obrími obrazovkami svetového formátu a napríklad v piesni Nemám čo stratiť neskutočne mohutne znejúce sólo.

Jediná novinka, ktorá zaznela, bol song Chcem to zažiť ešte raz, na ktorý sa pridal Ben Cristovao. S Haberom sa pred piesňou spoločne doberali a ten len tak mimochodom pripomenul, že jeho mladší kolega mal v sobotu narodeniny, ľahko naťukol publikum a už sa halou zborovo nieslo Happy Birthday.

"A vieš, koľko som ich musel poslať do p*dele, že neladili, keď sme to skúšali?" Zhodil Habera následne so svojím typickým humorom celú spontánnu akciu.

Kapela hrala výborne, ťažko vypichnúť jednotlivé inštrumentálne výkony, každý slúžil v prospech celkového výsledku. Za zmienku však stojí mladý gitarista Matěj Morávek. Ten sa k Teamu pridáva len na koncerty a konkrétne na tomto turné dostáva jedno sólo a inak poctivo a pokorne odohráva aj pôvodne frontmanové gitarové party.

Čo znamená, že Pavol Habera sa môže venovať tomu, čo vie najlepšie. Samozrejme spevu, a potom hecovaniu publika, pretože je skutočným majstrom komunikácie s davom. Zvláda prechádzať od akustického setu odohraného po boku fanúšičiek na schodoch jednej z tribún do rockových peciek, kedy zdvihne celú halu zo sedačiek.

V piesni Nároční sa skáče tak intenzívne, že sa ochodze až pocitovo nebezpečne pohybujú. Čo je zážitok spätý skôr s hardrockovými koncertmi než s poprockovou show.

Nie je možno najlepší nápad navštíviť jeden večer show Kabátu a druhý Teamu. Jednak sa človek strašne vykričí, pretože spievaniu refrénov ide ťažko odolať. A jednak má možnosť priamo porovnávať.

Takú atmosféru, akú sa podarilo vyvolať Haberovi, Kabát v sobotu v Ostrave jednoducho nemal. Ale spevák Teamu si to prácou s publikom tvrdo odmakal. Mimochodom celý koncert absolvoval s vytiahnutým jedným odposluchovým slúchadlom, čo značí jediné - mohol byť s divákmi v ešte priamejšom kontakte.

Josef Vojtek skutočne v sobotu do davu zahlásil aj niečo v zmysle "ako máme upchaté uši, tak nevieme, či sa bavíte, alebo nie"!

Záveru koncertu patrili hity ako Je to vo hviezdach a Držím ti miesto, pred ktorým si Habera nechal kričiacim publikom potvrdiť, že sa baví najlepšie, aby teda oznámil, že v najlepšom treba prestať. Prídavková Reklama na ticho, ďalšia dlhá ďakovačka a koniec.

Dávať stopercentné hodnotenie "len ďalšiemu koncertu z ďalšieho turné" tuzemskej kapely sa môže zdať príliš. Lenže ani s krátkym odstupom sa na vystúpení Teamu nedajú nájsť žiadne muchy a spomienka na elektrizujúcu atmosféru trvá. Takže áno, ten koncert bol jednoducho výborný.

01 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 02 - Modified: 2023-12-12 13:35:15 - Feat.: - Title: Odmietli mi v rádiu vianočnú pieseň. Vraj je pre Čechov príliš americká, hovorí Habera v rozhovore 03 - Modified: 2023-02-11 07:00:00 - Feat.: - Title: Daniela Peštová a Pavol Habera: Začínali sme ako outsideri 04 - Modified: 2022-02-27 11:14:03 - Feat.: - Title: Na vojnu na Ukrajine reagujú známe osobnosti. Habera: Hanba vám, Putin! 05 - Modified: 2021-12-21 10:59:14 - Feat.: - Title: TOP výber slovenských piesní, ktoré ti už onedlho budú píliť uši. Jedna pôvodne ani nebola vianočná
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 08:28