StoryEditor

Nielen šálka od kávy. Pozrite si najväčšie prešľapy tvorcov Hry o tróny

09.05.2019, 14:25
Autor:
ipip
Chyba s kávou nebola zďaleka jediným omylom tvorcov známeho seriálu.

Na chybu známeho seriálu, ktorá sa okamžite stala virálom internetu, upozornili sami fanúšikovia. Stala sa v poslednej zverejnenej - štvrtej časti poslednej série Hry o tróny. Išlo o zabudnutú šálku od kávy na stole.

Ani zďaleka však nešlo o prvú netradičnú "rekvizitu", ktorá sa priplietla do seriálu. Spolu s portálom Lidovky.cz vám prinášame prehľad najväčších prešľapov seriálového fenoménu.

Latté na stole kráľovnej Daenerys: 8. séria, 4. epizóda

V najnovšej epizóde seriálu z dielne HBO Daenerys Targaryenová (Emilia Clarkeová) oslavuje výhru nad nemŕtvymi Bielymi chodcami, no na stole si niektorí fanúšikovia všimli pohár kávy, ktorá pochádza z dnešnej doby.

Chyba vyvolala okamžité reakcie a stala sa virálom už pár hodín po uvedení dielu. Pohár od kávy však nakoniec nepochádzal zo siete kaviarní Starbucks, ako si mnohí mysleli, ale z miestnej kaviarne v Severnom Írsku, kde sa nakrúcalo mnoho scén ôsmej série, uviedol portál CBS News. Reakciu HBO a Starbucks nájdete v článku nižšie:

​V bitke proti Boltonovcom sa objavila nabíjačka na notebook: 5. séria, 10. epizóda

Nabíjačka sa objavila v scéne, v ktorej kandidát na kráľa Stannis Baratheon (Stephen Dillane) po bitke proti Boltonom porazený klesne na zem, a pritom ako sedí opretý o strom, vidno, že mu z pravej nohavice trčí čierna nabíjačka na notebook. Dobre vidieľná je na fotkách z nakrúcania, dostala sa však aj do samotnej epizódy, kvôli tme je ju však ťažšie vidieť. Jasnejšiu fotografiu nájdete TU.

Reprofoto, YouTube/Dmitry Särkland

Meč, ktorým bojuje Jon Snow, sa ohýba, akoby bol z gumy: 6. séria, 9. epizóda

V epizóde Bitka bastardov, kde sa stretne spojené vojsko pod vedením Jona Snowa (Kit Harington) s armádou Ramsayho Boltona (Iwan Rheon), je fanúšikmi všeobecne prijímaný ako jedna z najlepších epizód seriálu vôbec. Ani ten sa však neobišiel bez chýb.

Reprofoto, YouTube/Y.J. Malmsteen

​Jonov meč Longclaw (Dlhý pazúr), ktorý je ukutý z legendárnej valýrijskej ocele, sa ohýba, akoby bol z gumy. Dobre je to vidieť v scéne, keď sa Jon vracia k armáde a vyskakuje na svojho koňa.

Roztavená koruna Viserysa odporuje zákonom fyziky: 1. séria, 6. epizóda

Viserys Targaryen (Harry Lloyd) sa konečne dočkal svojej zlatej koruny, nie však tak, ako chcel. Khal Drogo (Jason Momoa) mu ako krutý trest vyleje na hlavu kotlík plný roztaveného zlata, čím mu pripraví ukrutné muky.

Chyba scény je však v tom, že zlato sa taví pri teplote okolo 1064 °C a bežný táborový oheň má teplotu približne 700 °C. Takže by to z hľadiska fyzikálnych zákonov nebolo možné.

Reprofoto, YouTube/ExploreWesteros

Hneď v úplne prvej epizóde je muž oblečený v saku a džínsoch

V prvej epizóde je v pozadí viditeľný jeden z mužov, ktorý má na sebe sako, džínsy a topánky. Je to logicky neprijateľné pre obdobie, do ktorého je dej seriálu zasadený. Detail si všimol jeden z fanúšikov.

Zvuk telefónu v pozadí: 3. séria, 2. epizóda

Margaery Tyrellová bola ešte nažive a v scéne, keď sa prihovárala k sirotám po bitke pri Blackwater sa k dojemnému okamihu nechtiac priplietla pripomienka moderných technológií. Počas toho ako rozpráva, počuť v pozadí e-mailové alebo textové oznámenie mobilného telefónu. Tento detail si však podľa komentárov pod videami všimli len niektorí.

Reprofoto/YouTube/Bunny T Club

Chyba v dejovej línii: 4. séria

S úvodnou epizódou šiestej série Hry o tróny prišlo aj dramatické odhalenie, že mladosť Lady Melisandry zaručuje ozdobený náhrdelník. Keď sa však vrátime do štvrtej série, v scéne, kde sa Melisandra kúpe a vedie rozhovor so Selyse Baratheonovou na sebe nemá náhrdelník, jej mladosť a krása je napriek tomu nespochybniteľná.

Reprofoto, YouTube/Robert Isabel

01 - Modified: 2018-12-11 10:37:19 - Feat.: 0 - Title: Hra o tróny: Konca sa dožijú len zradcovia. Vedci prišli na to, kto má najvyššie šance prežiť
01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 04:32