StoryEditor

Bratislavská skupina sa v piesni obula do biomatiek, trendov biopotravín a neočkovania detí

02.04.2019, 10:02
Autor:
ipip
Bratislavská skupina Karpina má novú rockovú pieseň.

Skupina KARPINA je známa svojim čiernym humorom. V novom singli si tentokrát zobrala na paškál „Biomatky“. Autorom textu novej skladby je Peter Deák, hudbu zložili Peter Deák a gitarista Samuel Blecha.

Skupina stihla k piesni nakrútiť aj videoklip, v ktorom sa predviedla v staronovej zostave a pozrieť si ho môžete vo videu:

„Pri tvorbe textu ma inšpirovala dnešná situácia, ktorá za posledné roky panuje v spoločnosti. Internetové diskusie na témy biopotravín či nezaočkovania detí ma vždy veľmi pobavia. Mnohé matky si za posledné roky o sebe myslia, že sú niečo špeciálne, čo ich oprávňuje tým ,,otravovať“ svoje okolie. Rozmáha sa nám tu kojenie na verejnosti, propagácia pôrodov doma a spochybňovanie moderného zdravotníctva. Tým ohrozujú nielen svoje dieťa, ale aj seba. Keď začne ísť o život, tak nakoniec sa volá sanitka. Ale to už potom na internete nenapíšu,“ vysvetľuje Peter Deák.

Novinku „Biomatky“ odpremiéruje bratislavská rocková kapela naživo 18. apríla na Štupel Feste v bratislavskom MMC. Na koncerte odznie prierez toho najlepšieho z tvorby a fanúšikovia sa môžu tešiť aj na obľúbené skladby.

Bratislavská kapela KARPINA vznikla v roku 1989 z bývalých členov skupín Zóna A a Mladé rozlety. Pre jej angažované skladby ju v minulosti viackrát cenzurovali. Pozornosť si získala textami pesničiek, no najmä kontroverznou „titulkou“ k albumu „Prievidza“.

01 - Modified: 2018-03-09 12:35:38 - Feat.: 0 - Title: Raper Vec: Ľuďom treba otvoriť oči. Inak sa s nimi zametá
01 - Modified: 2020-01-10 12:03:16 - Feat.: - Title: Spevák Karpiny prezradil, prečo je najväčšou dierou Prievidza: Boli miesta, kde sme nemohli roky hrať
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 20:49