StoryEditor

V Bratislave štartuje AnimeSHOW. Na festivale popkultúry sa zúčastní aj herec z Hry o Tróny

29.03.2019, 08:55
Autor:
TasrTasr
Pozvanie prijal herec Daniel Portman zo známeho seriálu Hra o tróny.

V bratislavskom Dome kultúry Ružinov sa v piatok začína medzinárodný festival popkultúry s výstavou AnimeSHOW 2019, určený fanúšikom comicsu, anime, hier, japonskej kultúry, K-POPu, sci-fi, fantasy a hororu.

Na podujatí sa zúčastní aj hviezda Hry o tróny

V poradí 12. ročník podujatia, ktoré podľa organizátora OZ AnimeCrew každoročne privíta okolo 12-tisíc návštevníkov, potrvá do 31. marca. Festival ponúkne v priebehu troch dní to najlepšie z popkultúry za posledný rok či polrok.

Pozvanie prijal herec Daniel Portman zo známeho seriálu Hra o tróny. Chýbať nebudú populárne súťaže ako kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz postúpi na európske finále Cosplay Champions, ďalej medzinárodná tanečná a spevácka súťaž KPOP World Festival, ktorej víťaz poputuje na finále v Kórei, alebo súťaž o najlepšie kreslené dielo FanArt.

Podľa organizátora festivalu Róberta Žittňana v programe figuruje vyše 137 prednášok a workshopov od vyše 150 tlmočníkov. Novinkou festivalu je rozšírená sekcia s desiatimi cosplay hosťami zo zahraničia.

Novinkou je Festival bojových umení

"Okrem autogramiád budú mať vlastné expertné prednášky o cosplay tvorbe a zároveň budú odbornou porotou cosplay súťaže," povedal pre TASR Žittňan. Druhou novinkou v programe je Festival bojových umení.

V rámci neho vystúpi počas víkendu 12 klubov bojových umení, ktoré predvedú karate, aikido, taiči, kendo, iado, kung-fu, krav maga a iné. Treťou novinkou je udeľovanie tzv. oscarov popkultúry v ankete Cena Popkultúry - Comics Salon Award v kategóriách film, hra, kniha, komiks, spoločenská hra a anime roku 2018.

Na AnimeSHOW 2019 prijali pozvanie spisovatelia a odborní prednášajúci ako František Kotleta, Juraj Červenák, Daniel Hevier, Valentína Sedileková, Františka Vrbenská, Mark E. Pocha a Petra Slováková. V programe je aj beseda zameraná na boj proti hoaxom, chýbať nebude jazdenie na koňoch, lukostreľba, vystúpenie sokoliarov, či projekcie najnovších filmových trhákov. Návštevníci si môžu pozrieť napríklad snímky ako Venom, Fantastické zvery 2, Rodinka úžasných 2, Antman & Wasp, Jurský svet 2, Star Wars: Solo.

Množstvo súťaží, prednášok, vystavovateľov a herných hostí ponúka herná sekcia, ktorú zastrešuje Sector.sk. O tvorbe slovenského tycoonu socializmu Workers & Resources: Soviet Republic porozpráva Peter Adamčík z 3Dvision.

Pozadie tvorby úspešného poľského titulu Frostpunk predstaví Przemyslaw Solski z 11bit Studios. Kreatívnemu vesmírnemu sandboxu Space Engineers sa bude venovať Vladislav Polgár z Keen Software House.

V hernej časti nechýbajú PC turnaje League of Legends, Heroes of the Storm a Counter Strike. Na konzolách sa bude súťažiť v hrách Tekken 7, Soul Calibur 6, Super Smash Bros: Ultimate, FIFA 18, Mortal Kombat X a Naruto Ultimate Ninja Storm 4.

Návštevníci si môžu pozrieť aj výstavu japonských herných automatov, retro sekciu s historickými konzolami Nintendo, Sega a Sony, prípadne si zahrať spoločenské stolové hry, kartové hry, L.A.R.P., alebo navštíviť workshopy o tvorbe počítačových hier či LaserGame arénu.

01 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 02 - Modified: 2024-04-21 10:56:29 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu. Margita na sklonku života našla útočisko v bratislavskej knižnici, po smrti jej darovala polovicu majetku 03 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 10:35