StoryEditor

O slovenského diváka zabojujú v najbližších dňoch tri úplne rozdielne snímky

18.03.2019, 09:32
Autor:
ipip
Pozrite si výber trojice úplne rôznorodých filmov, ktoré aktuálne mieria do slovenských kín.

V najbližších dňoch mieria do slovenských kín snímky, ktoré sme vybrali na základe ich rozmanitosti a o priazeň diváka budú bojovať či už romantickým humorom alebo nadčasovými témami. Prinášame vám výber trojice úplne rôznorodých filmov, ktoré v slovenských kinách uvidíte už v týchto dňoch, najneskôr v apríli.

  • LOVEnie: lásky je niekedy málo alebo až príliš veľa

Prvou a z hľadiska premiéry najbližšou je romantická komédia LOVEnie od režiséra Karla Janáka. Snímka je o tom, že "lásky je niekedy málo a niekedy naopak až príliš veľa". Hlavnou hrdinkou je Eliška, ktorej svadobný deň skončí fiaskom, keď jej ženích v rozhodujúcej chvíli utečie spred oltára.

Bontonfilm

​Na radu kamarátky sa rozhodne zabojovať s osudom a prostredníctvom zoznamky začne jej odhodlaný a zábavný lov na lásku. To však nie je jej jediný problém.

Musí sa tiež rýchlo presťahovať a jedinou možnosťou je bývanie spoločne s nevlastným bratom. Čudák, ktorý na streche chová včely a ktorý ju u seba doma za žiadnu cenu nechce.

Nevlastného brata hrá Jakub Prachař, ženícha, ktorý utiekol, hrá Martin Písařík, kamarátku, Paťu, stvárni Eva „Evelyn“ Kramerová. V ďalších úlohách sa predstavia Veronika Žilková, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl a Jana Švandová.

  • Dobrá smrť: Vlastníme svoj život, alebo on vlastní nás?

Druhou snímkou v poradí je pálčivá téma eutanázie a film Dobrá smrť, ktorú sprevádza aj kampaň, do ktorej zapojilo 15 osobností z kultúry, medicíny, spoločenského života aj cirkvi. Za snímkou stojí režisér a producent filmu Tomáš Krupa.

„Mojím autorským zámerom bolo vyzvať spoločnosť k otvorenej diskusii. Myslím, že kritici budú najmä upozorňovať na to, že ukazujeme príbeh Angličanky Janette, ktorá sa rozhodla dobrovoľne ukončiť svoj život za asistencie lekára priskoro. A to je práve posolstvo toho filmu," hovorí.

Continental film

​Ondrej Prostredník, evanjelický teológ: „Pokrok pred nás kladie otázku, kedy končí život, ktorý nám Boh daroval a odkedy je to život, ktorý predlžujeme z ľudskej vôle. Boh nás nestvoril k tomu, aby sme sa na konci života potýkali s nedôstojnou situáciou, ktorá mení ľudskú bytosť na karikatúru ľudskej bytosti."

Ondrej Starinský, filmový dramaturg: „Mimoriadne náročnú tému dobrovoľného ukončenia života zobrazuje citlivo, bez moralizovania; je to film na európskej úrovni, ktorý sa nestratí v konkurencii ktoréhokoľvek svetového festivalu."

Daniel Pastirčák: „V našom svete rozpadajúcich sa vzťahov, kde čoraz viac ľudí svoje starnutie a umieranie prežije v samote zabudnutia, je eutanázia možno iba ďalším krokom na tej osamelej ceste.“

Trailer si pozrite vo videu:

Nakrúcanie sa uskutočnilo v rokoch 2016 - 2018 vo Veľkej Británii, USA a vo Švajčiarsku. Film je realizovaný v anglickom jazyku a premiéra je naplánovaná na 21. marca 2019.

  • Shazam!

Film prináša príbeh netradičného hrdinu a je adaptáciou obľúbeného komiksu vydavateľstva DC Comics. Hlavným hrdinom je Billy, dieťa vychované ulicou. Presun do novej pestúnskej rodiny však nie je jedinou zmenou, ktorá ho má postretnúť.

Continental film

​Vybral si ho mocný čarodejník, ktorý chce, aby bojoval proti bezpráviu a nespravodlivosti, stačí pritom vysloviť jeho meno – Shazam! Z pubertiaka sa stane dospelý superhrdina s božským telom a schopnosťami a rozhodne sa otestovať všetky svoje schopnosti. Osvojiť si ich bude musieť veľmi rýchlo, aby dokázal bojovať proti smrteľným silám zla, ovládaných Dr. Thaddeusom Sivanom. Snímka zavíta do slovenských kín 4. apríla 2019.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 05 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 18:13