StoryEditor

Jedňáky

16.05.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Harry Potter ešte nekončí
BRATISLAVA -- Záverečný, siedmy diel zo série kníh o Harrym Potterovi vyjde 21. júla. Už teraz sa však na internete objavujú "zaručené" informácie o osude mladého čarodejníka. Autorka úspešného príbehu J. K. Rowlingová vyzýva fanúšikov, aby boli k takýmto klebetám obozretní. Na otázku, či plánuje napísať ešte nejaké knihy o Harrym Potterovi, na svojej internetovej stránke odpovedá: "Ak máte na mysli romány, tak je to viac ako nepravdepodobné. Možno napíšem ôsmu knihu pre charitu, niečo na štýl špeciálnej encyklopédie, kde by som využila materiál, ktorý nie je v knihách -- uvidíme!" vzbudzuje nádej. Najbohatšia žena Británie, ktorej majetok sa odhaduje na 26,7 miliardy korún, údajne rokuje o postavení zábavného parku Harryho Pottera na Floride. Filmová adaptácie piatej knihy Harry Potter a Fénixov rád, bude mať premiéru 13. júla.
SITA

Sylvester Stallone: Som vinný
BRATISLAVA -- Hollywoodsky herec Sylvester Stallone v utorok priznal, že do Austrálie začiatkom roka so sebou prevážal zakázaný rastový hormón, ktorý sa používa na budovanie svalovej hmoty, a do Austrálie ho nemožno dovážať bez špeciálneho povolenia. Najvyšší možný trest, aký by hercovi a držiteľovi Oscara mohol hroziť, je pokuta v prepočte 2,27 milióna korún a päť rokov väzenia. Keďže sa však prípad prerokúva na oblastnom a nie federálnom súde, Stallonovi môžu vymerať pokutu maximálne vo výške 455-tisíc korún. V žalobe, ktorú na súd prokurátor podal v marci, sa píše, že známy herec v colnom prehlásení na otázku, či preváža zakázané predmety ako lieky, steroidy, strelné zbrane, zbrane či akýkoľvek druh nezákonných drog, uviedol "Nie". "Bolo to iba malé nedorozumenie," povedal vtedy novinárom. "Robili som si iba svoju prácu. Nepochopil som niektoré z vašich pravidiel."
SITA

Smashing Pumpkins sú späť!
BRATISLAVA -- Americká skupina The Smashing Pumpkins sa vracia na koncertné pódiá. Na svojej internetovej stránke ohlásila, že počas nadchádzajúceho leta odohrá deväť koncertov v Asheville a osem v San Franciscu. Fanúšikovia si z koncertov budú môcť vyhotoviť audio či videozáznamy. The Smashing Pumpkins naposledy odohrala sériu koncertov v jednom klube v Chicagu v roku 1994 pred vydaním albumu Mellon Collie and the Infinite Sadness. Skupina sa rozpadla v roku 2000 po zisku dvoch cien Grammy a predaní niekoľkých miliónov kópií albumov. Frontman Billy Corgan pred zhruba dvoma rokmi ohlásil, že by rád skupinu späť sformoval. Prvý koncert od decembra 2000 skupina odohrá v Paríži už na budúci týždeň. Nový album ZEITGEIST by mal vyjsť v júli.
SITA

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 08:26