Gramercy Pictures
StoryEditor

Big Lebowski sa vracia na obrazovky. Fanúškovia však budú sklamaní

01.02.2019, 08:00
Čo sa stane, keď legendárny flákač Big Lebowski zmení svoj kultový koktejl a napije sa piva? A ako to dopadne, keď sa k nemu pridá Carrie zo Sexu v meste?

Kultové dielo Big Lebowski sa nakoniec po dvadsiatich rokoch nedočká pokračovania, píšu Lidovky. Herec Jeff Bridges si síce opäť oblečie legendárny kardigan Jeffreyho "Duda" Lebowského, ale len v rámci reklamy na značku piva Stella Artois. Podobného lákania fanúšikov na filmový prelud sme boli svedkami už aj v minulosti. 

Prianie fanúšikov však zostalo tentokrát nevypočuté. Bratia Cohenovci nebudú nakrúcať pokračovanie príbehu Big Lebowski z roku 1998. Diváci sa aspoň dozvedia, čo sa stane, keď si Dud (Jeff Bridges) objedná pivo Stella Artois a posadí sa vedľa Carrie Bradshawovovej (Sarah Jessica Parkerová) zo seriálu Sex v meste. Nič viac a nič menej. 

Herec Jeff Bridges minulý týždeň na sociálnej siete Twitter zdieľal krátky teaser, kde sa ako Dude prechádzal po ulici. Na konci pársekundového videa sa objavil dátum 3. februára 2019.

To je dátum športového sviatku Super Bowl, teda finále ligy v americkom futbale. V Amerike túto najsledovanejšiu televíznu udalosť využívajú filmové spoločnosti, aby v premiére upozornili na očakávané filmy.

Fanúšikovia začali okamžite dúfať, že sa chystá návrat Big Lebowského. Ide však iba o reklamu pivného giganta, ktorý ju naviac ešte pred Super Bowlom umiestnil na YouTube. Podľa komentárov pod videom zostali fanúšikovia nahnevaní. 

Rozčúlilo ich, že Dude nepije Bieleho medveďa, svoj charakteristický koktejl z vodky a kávového likéru, ale popíja "obyčajné" pivo. Celá reklamná kampaň je totiž založená na slogane Zmeň to, čo si dávaš zvyčajne (Change Up The Usual). Carrie Bradshawová vymenila svoj obľúbený koktail Sex on the beach rovnako za pivo.

Nestalo sa to po prvýkrát. Minulý rok napríklad v rámci propagácie austrálskeho turizmu vznikla reklama, ktorá sa tvárila ako plánované pokračovanie Krokodíla Dundeeho. Objavili sa v nej snáď všetci známi austrálski herci, vrátane Margot Robieovej, Hugha Jackmana a Chrise Hemswortha.

01 - Modified: 2019-01-25 14:18:11 - Feat.: 0 - Title: Trhliny v Trhline: Na film sa treba pozrieť bez pomôcok, akými je clona skutočného príbehu či kniha
01 - Modified: 2022-03-21 16:36:01 - Feat.: - Title: The Shining či Big Lebowski. Kultové pecky, ktoré nepochopiteľne nezískali nomináciu na Oscara
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 00:00