Ples v opereOrange
StoryEditor

Lyžiar Miroslav Haraus aj „Evelyn“ Kramerová: Prečítajte si, kto na Plese v opere zažije premiéru

10.01.2019, 12:46
Autor:
ipip
Na dobročinnom Plese v opere zažije premiéru niekoľko významných osobností

Už druhú januárovú sobotu sa pod strechou historickej budovy SND po roku opäť stretne 300 párov osobností z oblasti medicíny, kultúry, vedy, športu, politiky a tretieho sektora.

V poradí 19. ročník poukazuje na akútnosť situácie v oblasti inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením. Pre mnohých hostí je účasť na Plese v opere už tradíciou. Nad aktuálnym ročníkom prevzal záštitu prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. 

Premiérové osobnosti na Plese v opere

Herci Matej Landl a Antónia Lišková, komička a herečka Eva „Evelyn“ Kramerová, popredný slovenský umelec, maliar, grafik a sochár Viktor Hulík, významný sólista Opery SND, barytonista Pavol Remenár, úspešný slovenský režisér a herec Peter Bebjak, módna návrhárka Lenka Sršňová, modelka Linda Nývltová, investigatívna redaktorka Kristína Kövešová, filmová producentka Adriana Kronerová, hudobník Martin Žúži, hokejový obranca Boris Valábik, zjazdový lyžiar a paralympijský víťaz Miroslav Haraus, prezident Asociácie Organizácií zdravotne postihnutých občanov Marek Machata aj generálna riaditeľka Divadla Nová scéna Ingrid Fašiangová.

Ples otvorí Rapsódia šťastia

Témou 19. ročníka Plesu v opere bude rapsódia šťastia, ktorú odštartuje úvodný ceremoniál postavený na zvukoch tela, vokáloch a rytmike v podaní piatich sólistov. Doplnený bude o prvky ako step či body drumming v podaní zoskupenia Project Wings pod vedením talentovanej Britky Carli Jefferson

O hudobnú dramaturgiu sa postará Oskar Rózsa. Zaujímavosťou je, že úvod Plesu v opere bude netradične patriť len vokálom a zvukom vytvoreným netradičnou formou aj v podaní  beatboxera, skladateľa a speváka En.Dru, Svetlany Rymarenko, Ondrěja Rumla, Jaroslava Dolníka a Davida Uličníka.

Otvárací valčík dobročinného Plesu v opere, ale aj celej plesovej sezóny na Slovensku, prebehne tradične v podaní tanečníkov Interklubu Madit. Hostí večerom prevedie Lucia Hurajová, ktorá ma za sebou desiatky seriálových, filmových ale aj divadelných postáv.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:49