StoryEditor

Najlepší tip na jeseň je Miláno: nevyriešené záhady aj nižšie ceny ako v Bratislave

05.10.2018, 00:00
Rím ako kurtizána otvorene láka na svoje vnady, Miláno je ale hanblivé dievča, ktoré sa nechá dobývať.

Kedysi považované viac-menej za métu obchodných stretnutí či výletov za nákupmi Miláno za posledné roky zásadne mení kurz, píše blogerka Katarína Žáková, ktorá sa téme Milána venuje aj na stránke mojemilano.sk.

Podľa nej hodilo za hlavu povesť šedého a uponáhľaného mesta a stalo sa vyhľadávanou turistickou destináciou.

V rámci Talianska dokonca tróni na druhom mieste, hneď za Rímom, v klasifikácia najnavštevovanejších miest. Veľký obrat nastal po roku 2015, keď metropola Lombardie hostila svetovú výstavu Expo.

Miláno je láska na druhý pohľad

Táto udalosť pritiahla vyše 22 miliónov tuzemských aj zahraničných návštevníkov, ktorí zrazu objavili mesto, ako ho dosiaľ nepoznali. Miláno je totiž, ako to tvrdia domáci, „láska na druhý pohľad“.

Na rozdiel od Ríma, ktorý ako kurtizána otvorene láka na svoje vnady, Miláno je hanblivé dievča, ktoré sa nechá dobývať. Jeho čaro mnohokrát ostáva skryté či prehliadnuté. No keď si ho získate, odhalí naplno svoju nádheru.

Wall Street Journal označil metropolu Lombardie za kráľovnú Talianska a métu, kam sa oplatí cestovať. Pretože Miláno už dávno nie je len biznis, móda, nákupy a futbal, ale aj kultúra, história, tradície a zábava.

Keď k tomu prirátame prítomnosť troch medzinárodných letísk a efektívny systém metskej hromadnej dopravy, je metropola Lombardie rozhodne dobrou voľbou pre individuálnych cestovateľov.

Kedy je najvhodnejší čas na návštevu Milána?

Odpoveď je, že v každom ročnom období má toto mesto svoje čaro. Ak sa však chcete vyhnúť horúčavám, ideálnym časom sú práve jesenné mesiace, kedy je počasie stále priaznivé, no turistov už pomenej.

Čo sa v Miláne oplatí navštíviť si pozriete v galérii. Dozviete aj tajomstvá, ktoré úchvatné miesta a pamiatky Milána ukrývajú.

Čo v Miláne určite ochutnať?

Tradičným jedlom je milánske risotto, teľací rezeň s kosťou cotoletta milanese, hustá polievka minestrone či kukuričná polenta. Známy syr gorgonzola pochádza z rovnomernnej dediny na milánskej pariférii a mesto dalo svetu aj tradičný vianočný koláč panettone a červený aperitív Campari.

Pozrite si takisto ceny, ktoré by ste mali pri návšteve Milána očakávať. Poteší vás však správa, že mnohé z položiek sú dokonca lacnejšie ako na niektorých miestach Bratislavy.

Budget:

  • Ubytovanie – hotel od cca 49 euro na noc (ceny stúpajú v čase konania významných veľtrhov a výstav)
  • Obed v bare alebo trattórii - (pasta a druhý chod, ½ litra vody alebo ½ litra vína) – od 10 euro
  • Obed v reštaurácii – od 25 euro
  • All-you-can-eat – od 12 euro (prevažne čínska a fusion kuchyňa)
  • Pizza – od 6 euro
  • Káva – espresso 1 euro, capuccino od 1,20 euro
  • Zmrzlina – dve príchute od 2,60 euro
  • Aperitív (Happy Hour – drink + teplé a studené jednohubky) – od 6 euro
  • Vstupné do múzeí a galérií – od 3 euro (je možnosť využiť vstupy zadarmo)
  • Vstupné na operné predstavenie – od 15 euro
  • Vstupné na futbalový zápas – od 20 euro
  • Lístok na MHD – 1,5 euro (90 minút)
  • Kyvadlová doprava letisko – centrum Milána – od 5 euro

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:33